Ta kontakt med oss

INVSN på Frimis – Lyxzén är en av Sveriges bästa liveartister

Musik

INVSN på Frimis – Lyxzén är en av Sveriges bästa liveartister

Foto: Martin Avedal - Örebro Tribune

INVSN på Frimis – Lyxzén är en av Sveriges bästa liveartister

Fredagen den 24 februari spelade Umeåbaserade gruppen INVSN på Frimis salonger i Örebro.

Fredagen den 24 februari spelade Umeåbaserade gruppen INVSN på Frimis salonger i Örebro. Gruppen är en konstellation av flera musiker från olika band som The Vicious och Deportees men där Refuseds frontman Dennis Lyxzén ändå är det största namnet.

INVSN är aktuella med nya albumet The Beautiful Stories, och bandets musik beskrevs bäst som post-punk med inspiration från Joy Division och tidiga Cocteau Twins. Men de influenser de olika medlemmarna bidrar med hörs tydligt. Anders Stenberg tar med sig sitt gnälliga och stämningsfulla gitarrsound från Deportees, och Sara Almgren bidrar med sin punkiga bas och vassa bakgrundssång.

Dennis Lyxzén lyser ändå starkas, han tar med sig både sin energi och ilska från Refused. Även om INVSN inte utstrålar samma aggression i sina låter som det klassiska hardcore-bandet gör så finns den ändå där i grunden. Under bandets liveakter tar Lyxzén över showen, han är precis lika energis på scen som han brukar vara, ikväll var inget undantag.

Inleder med avslutningsspåret Love´s like a Drug

INVSN klev upp på Frimis scenen runt kvart över elva och inledde med avslutningsspåret Love´s like a Drug från senaste skivan. De sätter tonen direkt och det tar inte lång tid innan Lyxzén släpper loss och visar varför han är en av Sveriges bästa liveartister.

Under den första låten visar även Sara Almgren varför hon passar perfekt som en bakgrundssångerska. Bandet följer upp spelningen med This Constant War, även denna låt är från The Beautiful Stories.

Kvällens konsert med INVSN kommer förmodligen flyga under radarn för många i Örebro, men det kan absolut vara en av de bästa konserterna i år. Kvällens klimax uppnåddes innan låten Vårt Blood där Dennis Lyxzén uppmanade publiken att kämpa mot rasismen som finns i det svenska samhället. Lyxzén visar att han är en kompromisslös artist som befinner sig i en helt egen klass, det gör även INVSN ikväll.

Tryck för att kommentera

Fler artiklar om Musik

Toppen