Ta kontakt med oss

Cykeln står i fokus under festival i Örebro

Evenemang

Cykeln står i fokus under festival i Örebro

I augusti förra året arrangerades Ride of Hope i Örebro, i april kommer en cykelfestival äga rum på Järntorget. Arkivbild: Pressbilden

Cykeln står i fokus under festival i Örebro

Den 22 april arrangeras Örebro Cykelfestival på Järntorget, då kommer cykeln stå i fokus. Flera cykelhandlare och föreningar kommer även finnas på plats.

Örebro har länge klassats som en cykelstad där cykeln är ett viktigt transportmedel. I år går startskottet för Örebro Cykelfestival som City Örebro arrangerar.

Där kommer cykeln få stå i centrum med hjälp av föreningar, cykelhandlare, uppvisningar och kända cykelprofiler som exempelvis Emilia Fahlin.

– Intresset för cykelsport i olika former har ökat kraftigt under de senaste åren, menar projektledare Malin Carlsson, City Örebro.

Därför har vi skapat ett event där cykeln får en central roll eftersom allt fler använder cykeln som sitt främsta transportmedel.

Cykeln i fokus under en dag

På Järntorget kommer även handlare och föreningar att medverka under eventet för att hylla cykeln och ge olika tips och råd.

Bland annat kommer KFUM Bike Park att bygga en stor hoppramp där kända profiler som Lukas Sköld kommer att hoppa tvärs över hela Järntorget, om vädret tillåter.

Dessutom finns Örebrocyklisterna på plats med sitt stjärnnamn Emilia Fahlin som medverkade under OS i London och Rio de Janeiro.

– City Örebro arbetar med att skapa en attraktiv stad för alla och detta event ligger rätt i tiden, riktar sig mot en yngre målgrupp och stärker Örebros attraktionskraft, säger Stina Storm, VD City Örebro.

Vi behöver utveckla fler evenemang i stadskärnan som känns moderna och innovativa och som passar i vår stad, avslutar hon med.

Kommunen kommer vara på plats

Örebro kommun är den största samarbetspartnern i eventet. Kommunen arbetar långsiktigt för att främja cykeln som transportmedel genom att förbättra cykelstråk, stärka cykelframkomlighet och främja cykeltrafiken och dess framkomlighet och säkerhet i Örebro.

– För Örebro kommun är det självklart att stötta initiativ som detta, som uppmärksammar det attraktiva transportmedel som cykeln är i vår i stad, menar Emily Folkö, samhällsplanerare Örebro kommun.

Det finns ett ökande intresse för cykling över hela Sverige, och inte minst i Örebro som har en lång tradition som cykelstad med ett omfattande och välutbyggt cykelnät och en hög andel cyklister jämfört med många andra städer, säger Emily.

Örebro kommun kommer även att finnas på plats under dagen för att informera om möjligheten för örebroare att kunna ställa upp i European Cycling Challenge där städer tävlar om att trampa så långt som möjligt.

Örebro Cykelfestival kommer att arrangeras den 22 april, klockan 10-15 på Järntorget. Anmäl dig redan nu till Örebros lag via denna länk!

Tryck för att kommentera

Fler artiklar om Evenemang

Advertisement

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor angående nätverket, organisationen Örebro Tribune med tillhörande webbtidningar Örebro Tribune och Utryckning.se.

Kontakta oss

Artiklar som trendar

Advertisement
Toppen