Ta kontakt med oss

Maxad urladdning när Sabaton besökte Örebro

Musik

Maxad urladdning när Sabaton besökte Örebro

Foto: Martin Avedal - Örebro Tribune

Maxad urladdning när Sabaton besökte Örebro

Söndagen den 19 mars stod power metal-bandet Sabaton på Conventum Arenas scen. Det blev en maxad urladdning från dala-bandet som bjöd på en explosiv scenshow.

Falun-baserade Power Metal-bandet Sabaton tillhör eliten inom den svenska metalscenen. De är kända för sina explosiva liveframträdande och humoristiska attityd.

Söndagen den 19 mars spelade de på Conventum Arena tillsammans med svenska Twilight Force och tyska kult bandet Accept. Runt 3500 personer var på plats och det var en bra siffra för vara en söndagskväll.

Twilight Force är enformiga

Först ut under kvällen var Twilight Force, som även de är från Falun. De spelar en snabb power metal med inspiration från fantasy-världen, bland annat är flera av dem utklädda till alver på scenen.

Det är svårt att ta bandet på allvar, många gånger under konserten undrar man om det är ett live-rollspel eller en metalspelning.

Twilight Force är dock skickliga musiker och många gånger blir man imponerad av Daniel Sjögrens trumspel. Bandet blir i längden ganska enformiga.

Tysk kultmetal

Sabaton får tyvärr ursäkta sig, kvällens höjdpunkt är det tyska metalbandet Accept. Trots att legendaren Udo Dirkschneider inte längre sjunger i bandet så var det intressant att se dem live.

Accept levererade en tung och hård metalspelning och sångaren Mark Tornillo är både underhållande och energisk på scen. Han gör Accept till sitt band!

Scenshowen är Sabatons styrka

Min första bekantskap med Sabaton var under Metallsvenskan 2013 när jag intervjuade bandet i samband med fotbollsturneringen.

Det var en kul intervju som blev oseriös men ändå allvarlig på samma gång. Samma typ av inställning syns på scenen, Sabaton skojar friskt men levererar ändå tung och snabb metal.

Sabatons scenshow blir en maxad urladdning då den håller hög klass. Det sprutas eld, spartanska krigare stormar scenen och sångaren Joakim Brodén står aldrig stil.

Även om jag har svårt för Sabatons power metal så kan man inte bort se att bandet är ett av Sveriges bästa liveakter. Metalscenen lever i Sverige och Sabaton bär fanan i fronten.

Tryck för att kommentera

Fler artiklar om Musik

Toppen