Ta kontakt med oss

Punk i stora lass på Frimis Salonger

Kultur och Nöje

Punk i stora lass på Frimis Salonger

Foto: Martin Avedal - Örebro Tribune

Punk i stora lass på Frimis Salonger

Fyra punkband spelade under fredagskvällen på Frimis Salonger i Örebro med huvudakten kultbandet KSMB.

Fredagen den 17 mars invaderade punken Frimis Salongers scen i Örebro. Hela fyra punkband spelade under kvällen.

Punk är musikstilen som ofta förknippas med distade gitarrer, nitar och provocerande texter som slog igenom mitten av 70-talet. The Ramones och Sex Pistols var pionjärer inom punkgenren.

I Sverige var det Ebba Grön och KSMB som var pionjärerna, det sistnämnda KSMB skulle under fredagskvällen gästa Frimis Salonger i Örebro.

Hela fyra band uppträder på fredagskvällen

Förutom kvällens huvudakt KSMB så spelade även banden Sixten Redlös, Sir Reg och Matriarkatet. Den som ville se och höra punk så hade denna kvällen mycket att bjuda på.

Först ut var Matriarkatet, en grupp bestående av fyra unga tjejer som spelar en form av old-school punk. Gruppen bjuder bland annat på en låt som hette Mens, när Matriarkatet uppträder, kör man provaktivt med rött ljus på scen.

Kvällens andra band var Sir Reg från Köping, en grupp som river av en snabb och intensiv konsert med många irländska influenser. Till skillnad från dom andra av kvällens band så sticker man ut, detta då Sir Reg’s musik inte tillhör den traditionella punk-genren.

Sixten Redlös stod kanske för en av kvällens mest underhållande konserter. En karismatisk sångare och en vild gitarrist som inte kunde stå still så hade bandet, en klart sevärd och kul spelning. Sixten Redlös spelade också en traditionell old-school punk.

Punk i stora lass

Kvällen hade lite av en minifestival-känsla. Den som ville se och höra punk så var det här en bra kväll. Hela fyra band som uppträder, men som sagt KSMB var ändå kvällens huvudakt och bandet som publiken kommer för att uppleva.

KSMB gjorde ingen besviken, bandet bjuder på en galen och underhållande föreställning. Det kändes verkligen på ett sätt som att deras framträdande som en riktigt punkkonsert. Det kan inte bli mer punk än så här!

Här följer ett par bilder från samtliga av bandens konserter på Frimis Salonger. Ordningen som följer: KSMB, Matriarkatet, Sir Reg och till sist Sixten Redlös.

Tryck för att kommentera

Fler artiklar om Kultur och Nöje

Toppen