Ta kontakt med oss

Tributekväll på Kulturhuset i Örebro

Kultur och Nöje

Tributekväll på Kulturhuset i Örebro

Foto: Martin Avedal - Örebro Tribune

Tributekväll på Kulturhuset i Örebro

Kiss-tributebandet Dressed to Kiss spelade på Kulturhuset i Örebro tillsammans med Defenders of the Faith.

Lördagen den 18 mars var en riktig tributekväll i Örebro, på Conventum uppträdde Freddie Mercury-tolkaren Johan Boding och på Kulturhuset spelade Dressed to Kiss och Defenders of the Faith.

Boråsbandet Defenders of the Faith har varit aktiva sen 1993 och hyllar ett av världens största metallband Judas Priest. De inledde tributekväll på Kulturhuset i ett rasande tempo.

Sångaren Mikael Dahl lyckades många gånger under konserten komma upp i samma tonart som Rob Halford. Dessutom får publiken höra många klassiker som Breaking the law och You got another thing coming.

Tributekväll med lokala förmågor

Kvällens huvudakt var Dressed to Kiss, och att de hyllar hårdrockbandet Kiss kanske inte var så svårt att lista ut med tanke på bandnamnet.

Dressed to Kiss är även delvis baserade i Örebro, då några av medlemmarna är verksamma här. Så förutom ett Kiss-tributeband fick publiken även se ett Örebroband på scenen ikväll.

Charmen med Dressed to Kiss är de med glimten i ögat gör en kul men samtidigt ambitiös hyllning till ett av världens största hårdrocksband.

Underhållande scenshow

Dressed to Kiss kanske inte är det mest tekniska tributbandet men klart ett av de mest underhållande. Under konserten sprutas det eld och spottas blod, precis som under en riktigt Kisskonsert.

Bandet drar även av flera klassiker som Strutter, Shout it out loud och God Of Thunder. I det hela kan man säga att det blev en lyckad tributekväll på Kulturhuset i Örebro.

Tryck för att kommentera

Fler artiklar om Kultur och Nöje

Toppen