Ta kontakt med oss

Lindesbergs Elsa Arrestad tilldelas utmärkelsen Årets rookie

Lindesberg-Volley-Elsa Arrestad-Jakob Birgersson

Volleyboll

Lindesbergs Elsa Arrestad tilldelas utmärkelsen Årets rookie

Jakob Birgersson

Lindesbergs Elsa Arrestad tilldelas utmärkelsen Årets rookie

Elsa Arrestad, 18-årig lagkapten i Lindesberg, och Falkenbergs succépassare Victor Nielsen utgör de två spelarna som i år tilldelas utmärkelsen Årets rookie.

Att som 18-åring vara lagkapten för ett etablerat elitserielag hör minst sagt till ovanligheterna, kanske ännu mer från centerpositionen, men Elsa Arrestad har under säsongen visat att det går att axla en sådan roll med bravur. Så till den grad att elitserietränarna nu röstat fram henne till utmärkelsen som Årets rookie.
– Att bli nominerad var smickrande nog, att sedan få vinna är verkligen jätteroligt. Det är stort.

Det är tydligt att Arrestad har både metod och vilja nog för att gå långt.

– Jag försöker ge hundra procent i alla moment, jag tänker på vad jag gör och kollar på videos på mig själv för att se vad jag behöver utveckla.

Sikte på att avsluta säsongen med flaggan i topp

Lindesberg slickar nu såren efter semifinalförlusten mot de regerande svenska mästarna Engelholm. Siktet är inställt på att avsluta säsongen med flaggan i topp när Örebro Volley står för motståndet i de säsongsavslutande bronsbataljerna. Oavsett utgång där står klart Arrestad är en lirare för framtiden, en spelare som vi fortsatt ska hålla ögonen på henne när hon tar sitt spel till nästa nivå.

Victor Nielsen – ännu en Falkenbergsstjärna
– Det är roligt med uppskattning, det här var inte väntat, säger Nielsen.

Det råder ingen brist på svenska stjärnor som har haft förflutet i Falkenberg. Träningskonceptet och seriositeten lockar alltjämt till sig hungriga talanger, och Victor Nielsen har länge betraktats som en särskild talang – och hungern har han definitivt. Från sin position som passare har han med snabba händer och goda räckvidd visat sig vara oerhört värdefull, inte minst i orkestrerandet av Falkenbergs vinster i Grand Prix och NCC.

– Det som talade för att jag skulle vinna detta var väl i sådana fall just de turneringsvinsterna, annars var jag i tufft sällskap bland dem nominerade.

Nielsen tackar även ödmjukt för att han hade lätt att komma in i gruppen och att han fick mycket hjälp av de mer erfarna spelarna. Falkenberg har en stor trupp och det gäller att vara på tårna hela tiden, vilket märks genom att de otippat nog har tagit sig till ännu en SM-final, genom att besegra värsta rivalen Hylte/Halmstad i tre raka matcher i semin.

– Vi har skrällt genom att ta oss hit, hela vägen till final. Det här avgörandet ska bli jäkligt kul.

I morgon onsdag den 12 april så får vi veta hur det gick för Örebro Volleys Sofie Sjöberg som nominerats i utmärkelsen Årets spelare.

Foto: Jakob Birgersson

Tryck för att kommentera

Fler artiklar om Volleyboll

Toppen