Ta kontakt med oss

Örebros största LAN – en fyradagars datorfest

CS:GO

Evenemang

Örebros största LAN – en fyradagars datorfest

Örebros största LAN – en fyradagars datorfest

Under fyra dagar mellan den 7-10 april så fylls Kulturhuset i Örebro av spel -datasugna ungdomar i Örebros största LAN

Mellan den 7-10 april så är det dags för TuPlay LAN #11, en fyradagars datorfest med turneringar och aktiviteter såsom tangentbords-limbo. Tredje gången i rad så ställer företaget Inet upp som huvudsponsor med 15 kraftfulla Taurusdatorer.

– TuPlay är en uppskattad mötesplats bland Örebros ungdomar som vi är stolta över att hjälpa växa. Örebroarna är verkligen dedikerade, bland annat har de en e-sportutbildning på Grillska Gymnasiet, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

Liten spelförening till Örebros största LAN-arrangör

TuPlay har sedan starten 2012 gått från en liten spelförening till Örebros största LAN-arrangör med över 200 deltagare. I november 2016 gick TuPlay LAN #10 av stapeln och nu är det dags för LAN #11 i Scenit Kulturhuset, fortfarande med runt 200 deltagare men denna gång blir det en extra dag.

– Vi vill såklart fortsätta växa och Inets medverkan betyder mycket för oss. Deras datorer som används i turneringarnas finalmatcher på scenen förhöjer hela LAN-upplevelsen och är mycket uppskattade bland våra deltagare, säger Alexander Folkesson, ordförande för TuPlays spelförening.

Turneringar och olika scenaktiviteter

Under LANet blir det turneringar i spelet CS: GO, League of Legends och Hearthstone. I CS: GO, där turneringen heter CS: GO by Inet, är den totala prissumman 13 500 kronor och i League of Legends 6 500 kronor. Det blir även olika scenaktiviteter, bland annat tangentbords-limbo där tävlande ska åla sig under tangentborden.

– Vi har väldigt roligt med en bra gemenskap och många stammisar som är tidigt ute och bokar vid varje LAN. Vi ser att det finns ett intresse hos deltagarna att TuPlay växer och blir ännu större. Det märks att e-sporten har vuxit de senaste åren, säger Alexander Folkesson.

– Spelande är en väldigt stor del i livet för många ungdomar. Mötesplatser som TuPlay med deras engagemang och passion är både inspirerande och viktigt, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

Scenit

Föreningen Scenit är i grund och botten studieförbundens paraplyorganisation i Örebro län. Scenit:s medlemsorganisationer består av verksamma studieförbund i länet vilket gör vår föreningen till något unikt i landet.

Kulturhuset

Örebros före detta Folkets Hus heter numera Kulturhuset och är idag ett arrangemangshus och central mötesplats på Norrcity i Örebro. Lokalerna är till för alla som verkar för Örebros kulturliv, oavsett ålder – huset är till för att fyllas med liv och rörelse.

Källa: TuPlay och Inet

Tryck för att kommentera

Fler artiklar om Evenemang

Advertisement

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor angående nätverket, organisationen Örebro Tribune med tillhörande webbtidningar Örebro Tribune och Utryckning.se.

Kontakta oss

Artiklar som trendar

Advertisement
Toppen