Ta kontakt med oss

Sveriges största privata tandvårdskedja satsar i Örebro med ny klinik mitt i centrum

Anna och Tobias - Smile

Hälsa

Sveriges största privata tandvårdskedja satsar i Örebro med ny klinik mitt i centrum

Sveriges största privata tandvårdskedja satsar i Örebro med ny klinik mitt i centrum

Ny tandvårdsklinik öppnar under torsdagen på galleria Krämaren mitt i centrum – behoven ökar i växande samhället och alla måste få tillgången utan onödig väntetider.

Örebro växer och bara under dom senaste tio åren så har kommunen ökat med mer än 15 000 personer. Örebro beräknas fortsätta växa med ungefär 2 000 invånare per år vilket innebär att även tandvården behöver växa. Därför öppnar Sveriges största privata tandvårdskedja Smile ytterligare en stor klinik i Örebro centrum den 6 april.

– Alla örebroare ska ha tillgång till professionell tandvård utan onödiga väntetider, menar Tobias Wirén, som är etableringsansvarig på Smile. Det är en självklarhet, eftersom tänderna är en central del av hela kroppens hälsa. Att vänta länge på en undersökning kan påverka hur du mår, hur stort ingrepp som behöver göras och – i slutänden – priset.

Därför ska du få hjälp utan dröjsmål.

Möter behoven – anställer fler medarbetare

På den nya kliniken utvecklar Smile både sin allmäntandvård och specialisttandvård för att möta behoven, och de kommer att anställa fler medarbetare.

– Att öka på med specialister känns viktigast, eftersom det är där köerna bildas snabbast, säger Tobias Wirén.

Örebro är en av de viktigaste orterna

Smile är Sveriges och Skandinaviens största privata tandvårdskedja – och Örebro är en av de viktigaste orterna. Här finns idag 65 medarbetare uppdelade på tre kliniker: en i Kumla och två i centrala Örebro – på Stortorget och så den nya kliniken vid Våghustorget, närmare bestämt på våning 5 ovanför shoppingcentrumet Krämaren.

– Vi satsar i Örebro. Det känns dessutom rätt att ha en stor klinik i varje ände av det centrala shoppingstråket. Vi ska ju finnas där folk vill vara, och det ska vara smidigt att nå oss både med buss, med bil eller till fots, säger Tobias Wirén.

Kliniken i Örebro blir en av dom största

Den nya kliniken blir en av Örebros största, med sina 11 behandlingsrum. Modernt och ljust och med hiss rakt in i kliniken både från ingången på Drottninggatan 27 och från parkeringsgaraget under Krämaren.

– Tandvården behöver lyftas fram som en del av den allmänna hälsan, konstaterar Tobias Wirén.

Många vet inte en så självklar sak som att det är du som kund som väljer till vem du vill gå och du kan byta tandläkare när som helst. Det ändrades för snart 20 år sedan, och vi vill uppmana folk att vara aktiva i sitt val. Det handlar om den långsiktiga hälsan, och den ska man inte slarva med.

Tryck för att kommentera

Fler artiklar om Hälsa

Advertisement

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor angående nätverket, organisationen Örebro Tribune med tillhörande webbtidningar Örebro Tribune och Utryckning.se.

Kontakta oss

Artiklar som trendar

Advertisement
Toppen