Ta kontakt med oss

Två spelare från länet tar plats i Årets lag – ingen annan utmärkelse är så ärofylld

Örebro Volley - Lindesberg

Volleyboll

Två spelare från länet tar plats i Årets lag – ingen annan utmärkelse är så ärofylld

Foto: Pressbilden / Örebro Tribune

Två spelare från länet tar plats i Årets lag – ingen annan utmärkelse är så ärofylld

Det finns sannolikt ingen annan utmärkelse som är så ärofylld att motta för en spelare i Elitserien – kollegorna, både lagkamrater och motståndare röstar fram sitt ”Dream Team”

Elitseriespelarna har röstat fram Årets lag för säsongen 2016/17, ett lag som i år har två spelare från länet men som domineras av Hylte/Halmstad.

Lagkamrater och motståndarna röstar fram sitt ”Dream Team”

Årets lag instiftades så sent som förra säsongen. Trots det finns sannolikt ingen annan utmärkelse som är så ärofylld att motta för en spelare i Elitserien. Varför? För att det är kollegorna – både lagkamrater och motståndare – som röstat fram sitt ”Dream Team”!

Mellan den 17 mars och den 3 april hade elitseriespelarna möjligheten att säga sitt. Vad som nu utkristalliserat sig är den ultimata uppställningen för säsongen 2016/2017.

En av spelarna som tar plats i Årets lag är Hylte/Halmstads lagkapten, Jonna Wasserfaller. Jonna har den här säsongen befäst sin position som en av ligans allra bästa centrar – att hon blir inröstad i Årets lag är bara en i raden av prestationer som understryker den saken.

– Jag har utvecklats i alla moment den här säsongen och växt in i rollen som lagkapten, jag känner mig tryggare i allt jag gör. Det är såklart jätteroligt att både lagkamrater och motståndare röstar på en. Det är ett roligt koncept, säger Wasserfaller.

Om bara några dagar inleder Wasserfaller och hennes Hylte/Halmstad SM-finalspelet mot de regerande svenska mästarna Engelholm. Att hon och ytterligare två lagkamrater tar plats i Årets lag torde vara en boost för självförtroendet.

Hylte/Halmstad kniper alltså sammanlagt tre platser i den prestigefyllda uppställningen, flest av alla elitserieklubbar. Seriesegrarna tillika finalmotståndarna EVS har i sin tur med två spelare, medan Örebro och Lindesberg för nöja sig med en var. Noterbart är också att fem av sju spelare i uppställningen är utländska.

    Årets lag – säsongen 2016/17

  • Passare: Soriana Pacheco (Hylte/Halmstad)
  • Libero: Sofie Sjöberg (Örebro)
  • Vänsterspiker: Tiana Dockery (Hylte/Halmstad)
  • Vänsterspiker: Carnae Dillard (Engelholm)
  • Center: Jonna Wasserfaller (Hylte/Halmstad)
  • Center: Arica Nassar (Engelholm)
  • Högerspiker: Nette Peit (Lindesberg)
Tryck för att kommentera

Fler artiklar om Volleyboll

Advertisement

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor angående nätverket, organisationen Örebro Tribune med tillhörande webbtidningar Örebro Tribune och Utryckning.se.

Kontakta oss

Artiklar som trendar

Advertisement
Toppen