Ta kontakt med oss

Branden vid Rejmes i Örebro – elden sprider sig ytterligare

Brand på Rejmes i Örebro

Örebro

Branden vid Rejmes i Örebro – elden sprider sig ytterligare

Foto: Christian Vargahed

Branden vid Rejmes i Örebro – elden sprider sig ytterligare

Larmet om branden inkom till SOS Alarm vid klockan 06.16 på lördagsmorgonen och då som ett automatiskt brandlarm.

Branden vid Rejmes på Bettorpsgatan, norr om Örebro uppges vid 13-tiden under lördagen vara under kontroll. Larmet om branden inkom till SOS Alarm vid klockan 06.16 och då som ett automatiskt brandlarm, där man befarar brand. Framkomsten fram till platsen så brinner det kraftigt och man behöver tillkalla förstärkning från flera närliggande brandstationer. Man hade tillkallat förstärkning från räddningstjänsten i Köping.

Verkstadsdelen totalförstörd

Branden har totalförstört verkstadsdelen där även taket rasat in. Branden uppges vid 13-tiden vara under kontroll, men man uppmanar fortfarande att dom som bor i rökens riktning stänger dörrar, fönster och ventilation, eftersom röken kan vara giftig. Personer som känner obehag kan uppsöka sjukvård.

Läs även – Storbrand hos Rejmes i Örebro

Räddningstjänsten inriktar sig på skydda kontorsdelen.

Har åter tagit ny fart och sprider sig

Vid 14-tiden på lördagen så rapporterar Sverigesradio P4 Örebro om att branden har tagit ny fart och sprider sig till företagets däckhotell. Den aktuella byggnaden, och takets konstruktion gör att det riskerar att rasa och man kan därför inte skicka in manskap från räddningstjänsten för att släcka.

Brand på Rejmes i Örebro

Tryck för att kommentera

Fler artiklar om Örebro

Toppen