Ta kontakt med oss

Fyra barn hotade med kniv på skola utanför Kumla

Polis - Arkivbild

Kumla

Fyra barn hotade med kniv på skola utanför Kumla

Arkivbild - Örebro Tribune

Fyra barn hotade med kniv på skola utanför Kumla

Barn hotades med kniv på skola utanför Kumla – polisen nu kritiska att skolan inte anmäler händelsen

En elev i fjärde klass på en skola utanför Kumla hade under fredagen med sig en kniv till skolan och hotade fyra andra elever i 6-årsåldern.

Örebro Tribune hade under samma dag som händelsen inträffat, kontakt med förälder till ett av barnen som blivit utsatta för hotet.

Litet meddelande från rektorn om händelsen

– Vi fick ett brev hemskickat om händelsen. Jag försökte kontakta skolans rektor, men det var nästan omöjligt att få tag på han. Sjätte gången jag ringde så fick jag svar, dom har inte vidtagit några åtgärder mer än meddelat sociala. Det handlar om trygghet med våra barn i skolan.

Brevet som skickats hem till föräldrarna var ett meddelande, liknande komihåg-lapp från skolans rektor. Så här skriver skolans rektor till vårdnadshavarna.

Allvarlig händelse

Idag har en elev haft med sig en kniv till skolan och hotat fyra andra elever. Vi på skolan har vidtagit de åtgärder som behövts och de fyra eleverna har inte kommit till skada!

Ingen polisanmälan

– Skolan hade inte vidtagit en polisanmälan, man meddelar inte vilka åtgärder som vidtas för att detta inte ska hända igen. Tydligen så har dom bara meddelat socialen om händelsen, polisanmälan har vi som föräldrar fått göra i efterhand, säger en av föräldrarna.

– Min son sa så här när han kom hem: – Han sa att vi skulle gå därifrån annars skulle vi få en kniv i huvudet (en grå kniv).

Enligt den 6 åriga sonen så har eleven med kniven, tagit fram den och visat upp kniven för eleverna.

– Då skyndade vi oss därifrån, säger 6 åringen till föräldrarna.

Väljer att inte polisanmäla

SVT skriver på måndagen – Vid två olika tillfällen så har två barn i tioårsåldern haft med sig kniv till skolan och hotat andra elever på två skolor i Kumla kommun. Kommunen har då valt att inte polisanmäla incidenterna.

Förvaltningschefen på Kumla Kommun säger så att dom haft kontakt med polisen efter händelsen, kommunen anmäler direkt till socialen för att få snabbare handläggning på ärendet.

Polisen reagerar nu efter att Kumla kommun valt att inte anmäla händelsen där elev i 10-årsåldern haft kniv med sig till skolan och hotat andra elever.
– Om vi får kännedom om att ett brott har begåtts har vi en skyldighet att anmäla, säger förundersökningsledaren Karin Eldblom till SVT.

Tryck för att kommentera

Fler artiklar om Kumla

Toppen