Sverige föll tungt mot Estland i EM-kvalet

Sporthelgen i Örebro avslutades med damvolleylandslagets kvalmatch mot Estland. Det slutade med en seger till gästerna med 1-3. 

· Publicerad: 19 augusti 2018 · 21.19.

En av de mest intensiva sporthelgerna i Örebros avslutades med svenska damvolleyboll-landslagets kvalmatch mot Estland i Idrottshuet. Precis som herrarna kunde inte damerna rubba sina motståndare utan förlorade. 

Herrarna som spelade mot Grekland var chanslösa i lördagens kvalmatch som slutade 0-3 i set till gästerna. Damerna lyckades bättre men fick se sig besegrade med 1-3 i set, setsiffrorna skrevs till 23-25, 23-25, 25-16 och 17-25. 

Annons ▾

Estland var snäppet vassare 

De två inledande seten var jämna, Sverige föll bara med två poängs marginal i bägge set. I första set startade Sverige bra men tappade när gästerna började spela in sig. 

I andra set var det Sverige som mot slutet av seten kunde plocka in ett underläge men lyckades inte vinna. Estland var snäppet vassare och spelade lurigt, framför allt vid nätet. Många gånger lurade de Sverige genom att enkelt tippa in bollen

I det tredje setet gick Sverige ut starkt och lyckades hålla Estland borta från poängtavlan ändå om gästerna kunde putsa till resultat en smula. I det fjärde setet var det omvända roller när istället Estland gick ut och nästa körde över Sverige. Ett litet ryk motslutet gav tillslut setresultat 17-25 till gästerna.  

Örebro Volleys Diana Lundvall bäst i Sverige

Svenska damlandslaget består i nuläget av tre tjejer från Örebro Volley och en tjej från Lindesberg. Lina Andersson, Josephine Tegenfalk och Diana Lundvall spelar Örebro och Lilly Topic i Linde.  

Både Josephine Tegenfalk och Lilly Topic gjorde stabila framträdande men det var Diana Lundvall som gjorde trots förlusten störst intryck. Den 21-årige spikern bidrog med mycket även om det idag inte hjälpte. Lina Andersson fick ingen speltid idag. 

Sveriges största stjärna är 19-årige Isabelle Haak, men idag kunde hon vid flera tillfällen bli osynlig och var inte så dominant som är vana att se henne. Men när väl Haak fick till sina smashar var de nästa ostoppbara.

I Estland utmärkte sig veteranen och Sverigebekantingen Julija Mõnnakmäe. Hon blev utsedd till bästa spelare i Estland. 

Finland nästa för Sverige 

För Sverige väntar nu en svår bortamatch mot Finland på onsdag innan man åker tillbaka Sverige för ett spela i Umeå till helgen. 

Och Sveriges förlust mot Estland markerar slutet för denna helgen. Som förutom EM-kval innehöll både Beachvolleyboll och Örebro city sport festival.  

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs