· Publicerad: 12 april 2015 · 19.35.

Idag drog damallsvenskan 2015 igång för KIF Örebro när man tog emot regerande mästarna Rosengård hemma på Behrn Arena.

För KIF var det ett eldprov direkt i starten av säsongen. Efter succén från förra säsongen fanns det många frågetecken runt laget.

Fyra viktiga pjäser från truppen hade försvunnit och in har landslagspelarna Hanna Folkesson, Lisa Dahlqvist och Carola Söberg kommit. Men till dagens match spelade varken Dahlqvist eller Folkesson. In på mittfältet kom istället Julia Spetsmark och Michelle De Jong, lagkaptenen Elin Magnusson spelade återigen på mittfältet och Jennie Wecksell fick axla rollen som ytterback.

Det var allså detta mittfält som skulle ställas mot Rosengårds stjärnor, Marta, Mittag, Backmann och Sjögran, på förhand en svår uppgift. I första halvleken lyckades KIF hålla Rosegård i schack, gästerna fick inte igång spelet och det kunde hemmalaget utnyttja.

Sarah Michael gav KIF ledningen i den 29:e min efter att hon tog vara på en passning från Elin Magnusson. Örebro kunde gå till pausvila med en 1-0 ledningen. Michelle De Jong gjorde även en bra första halvlek, hon visade upp både fart och energi. Något KIF kommer få bra användningar av under säsongen.

Andra halvleken tillhörde Rosegård, laget kom ut och spelade i ett betydligt högre tempo och de fick igång sitt spel. Anja Mittag kvitterade i den 59:e minuten och Ramona Backmann gav Rosegård ledningen i den 69:e minuten.

KIF tappade helt kraften och Rosegård kunde öka på till både 1-3 och 1-4 genom Sara Björk Gunnarsdottir och Backmann som blev tvåmålsskytt. Krossen blev total och Rosegård visade varför de vann Damallsvenskan förra året.

För KIF kanske ändå det värsta har gått över, nu gäller det att försöka vinna mot de andra lagen på det manskap de har. Nästa match är borta mot Vittsjö lördagen den 18 april.
Text: Martin Avedal – M.A.V.Foto

[gss link=”none” ids=”84500,84501,84502,84503,84504,84505,84506,84507,84508,84509,84510,84511,84512,84513,84514,84515,84516″]