Ta kontakt med oss

Polisen satsar 10 miljoner kronor på att förebygga hatbrott

Poliser-Arkiv

Sverige

Polisen satsar 10 miljoner kronor på att förebygga hatbrott

Arkivbild: Martin Avedal

Polisen satsar 10 miljoner kronor på att förebygga hatbrott

Under politikerveckan i Almedalen meddelade rikspolischef Dan Eliasson att polisen satsar 10 miljoner kronor extra på att förebygga och utreda hatbrott.

Nu satsar polisen 10 miljoner kronor extra på att förebygga och utreda hatbrott.

Det meddelade rikspolischef Dan Eliasson under politikerveckan i Almedalen på torsdagen.

Mer resurser till att utreda hatbrott

Hatbrott, säkerhet och kränkningar av grundläggande fri- och rättigheter är några ämnen som diskuteras under politikerveckan i Almedalen i Visby. Satsningen, som sker redan i år, gör att samtliga polisregioner får mer resurser till att utreda hatbrott.

– Vi förstärker med tio miljoner redan innevarande år för personer med olika etniska bakgrunder och religiösa inriktningar, samt journalister, känner sig fortfarande hotade. Och hotbilden ser inte ut att minska, säger rikspolischef Dan Eliasson.

Förbereder sig inför 2018

Hatbrottsgrupperna i Stockholm, Göteborg och Malmö har i nuläget 7-10 utredare var, förutom de som finns i övriga polisregioner.

– Nu inleder vi en dialog med regionerna kring hur vi bäst kan satsa de nya resurserna. Så att vi får ut mest effekt av satsningen, säger Dan Eliasson.
Valår 2018

Genom att satsningen görs redan i år står polisen starkare inför det kommande valåret 2018, menar rikspolischefen.

– Under valrörelsen kommer mer opinionsyttringar i olika avseenden. Det är möjligt att vi kommer att behöva ytterligare satsningar, jag utesluter inte det, säger Dan Eliasson.

Tryck för att kommentera

Fler artiklar om Sverige

Advertisement

Har du frågor – ställ dom till oss

Örebrosupport för dina frågor och svar.

Har du frågor då är du välkommen till vårt nyutvecklade Örebrosupport – vår officiella diskussionsplats för Örebro Tribune.

Systemet är skapat av samma utvecklare som Stack Overflow och är det största och mest betrodda online-samhället för utvecklare.

Välkommen in!

Mest lästa

Toppen