Målrikt och underhållande när ÖSK slog Norrköping

Söndagen den 2 juli tog ÖSK emot IFK Norrköping på Behrn Arena, det var första matchen för Örebro efter sommaruppehållet. Det blev en seger för ÖSK med 4-2.

· Publicerad: 2 juli 2017 · 23.05.

När allsvenskan återupptogs efter sommaruppehållet tog ÖSK emot topplaget IFK Norrköping på Behrn Arena.

Det blev en målrik och underhållande match som ÖSK vann med 4-2. Maic Sema och Nahir Besara skulle ha huvudrollerna i avgörandet.

En annan huvudroll inför matchen skulle Ivan Stenberg ha, en älskad ÖSK-profil som avled den 22 juni och hyllades denna matchdag på Behrn Arena av både spelare och supportar.

Drömöppning av ÖSK

ÖSK som inte har övertygat den här säsongen ställdes emot topplaget Norrköping. En svår motståndare även på bortaplan. ÖSK börjar hungrig och piggt, redan i den andra minuten hittade Michael Omoh en fri Maic Sema med ett inlägg. Sema kunde nicka bollen i mål.

Norrköping visade klass och hade ett bra passningsspel, samtidigt som ÖSK hade en bra och effektiv defensiv.

På en hörna kunde dock den tidigare ÖSK-profilen Kalle Holmberg nicka in 1-1. Holmberg leder nu skytteliga med totalt gjorda 7 mål.

Maic Sema var dock inte klar för kvällen. På ett nytt inlägg från Omoh kunde han trots uppvaktning från borta försvaret skicka in 2-1 till ÖSK.

Repliken från Norrköping lätt sig inte vänta, bara fem minuter senare i den 42:e matchminuten kvitterade Sebastian Andersson. Hans mål blev även halvlekens sista.

ÖSK chockade Norrköping

I början av andra halvlek var återigen ÖSK det vassare laget. Man chockade Norrköping när Nahir Besara satte både 3-2 och 4-2.

Två snygga mål av Besara som nästan på egen hand gjorde dagen besvärligare för gästerna. 3-2 målet borde dock målvakten Michael Langer tagit.

Bortalaget lyckades aldrig återhämta sig efter mardrömsöppningen. Kalle Holmberg var nära att nå bollen för en reducering. Men ÖSK genomförde en mycket bra match.

Tappade i guldstriden

I och med förlusten mot Örebro tappade Norrköping mark mot serieettan Malmö som igår vann hemma mot Eskilstuna.

ÖSK tog tre vikta poäng och kunde inkassera säsongens femte seger. Det innebär att laget går upp på en åttonde plats i tabellen.

I nästa omgång åker ÖSK till Stockholm för att möta Hammarby, den matchens spelas den 8 juli.