ÖSK tappade 2-0 ledning mot Elfsborg

ÖSK ledde med 2-0 hemma mot Elfsborg men tappade ledningen till 2-2 i den andra halvleken.

· Publicerad: 5 augusti 2017 · 22.57.

ÖSK är i bra form, efter två resor till västkusten har laget lyckats ta poäng mot både IFK Göteborg och BK Häcken.

Dessutom har ÖSK slagit både Norrköping och Göteborg hemma med 4-2 sen sommaruppehållet tog slut.

Mot Elfsborg började det bra, men efter en flygande start tappade ÖSK matchen och slutresultatet blev 2-2.

Mårtensson öppnade målskyttet

ÖSK fick som sagt en flygande start, man visade upp samma hunger och glöd som under matcherna mot Norrköping och Göteborg.

Johan Mårtensson hittade målet redan i den 9:e minuten och ÖSK form höll i sig. Hemmalaget skapade även flera bra chanser men utdelningen uteblev.

Mot slutet av halvleken fick ÖSK en straff som den glödhete Nahir Besara förvaltade väl.

Hemmalaget klev av planen vid halvlekens slut med en stabil ledning i ryggen.

Issam Jebali räddade Elfsborg

Gästerna klev ut i andra halvlek med ett bättre fokus samtidigt som hemmalaget siktade in sig på att förvara ledningen.

Det resulterade i att Elfsborg kröp sig allt närmare straffområdet och med bra bollkontroll började även målchanser ramla in.

ÖSK:s målvakt Oscar Jansson var dock som vanligt stabil i målet. Men i den 49:e kunde han inte stå emot när Issam Jebali reducera på en straff.

Efter Elfsborgs reducering hade ÖSK ett par kvalificerade målchanser men lyckades in göra mål. Och i den 81:e matchminuten kom kvitteringen.

Issam Jebali kunde trycka in bollen bakom Jansson efter den studsat gästernas väg. Målet betydde 2-2 vilken också blev slutresultatet.

Bortamatch mot Jönköping

Trots poängtappet för ÖSK visade laget under första halvlek upp samma fartfyllda offensiv som under stora delar av sommaren.

I nästa omgång åker ÖSK till Småland för att möta Jönköping Södra. De förlorade borta mot Halmstad med 6-1 idag, ett förkrossande resultat.

Kan ÖSK utnyttja detta nederlag kommer den matchen bli betydligt enklare än dagens.

Nu på Söndag den 13 augusti spelas matchen.