ÖSK föll tungt mot Hammarby

Örebro SK hade inte mycket att sätta emot ett starkt Hammarby som kunde vinna med 0-3 och åka hem till Stockholm med tre nya poäng.

· Publicerad: 21 augusti 2017 · 23.35.

Kvällens match mellan Örebro SK och Hammarby blev en ensidig historia med bara ett lag på planen.

Gästande Hammarby kunde vinna med 0-3 efter att styrt spelet och haft bäst avslut.

För Örebro var det här andra förlusten sen allsvenskan drog i gång efter sommaruppehållet.

Hammarby tog ledningen tidigt

Gästerna satte fart direkt och kunde ta kontrollen på matchen. De fick även utdelning tidigt, redan i den 8:e matchminuten satte Bjørn Paulsen 0-1 till bortalaget.

ÖSK hade samtidigt svårt att skapa något i huvudlaget, Hammarby etablerade sig i anfallszon och vid några tillfällen kunde hemmalaget få till en vändning.

Halvtidsresultatet skulle bli 0-1 och även trots gästernas övertag var matchen inte förlorad för ÖSK

Ökade på ledningen i andra halvlek

Hemmalaget gick ut i andra halvlek för att jaga en kvittering, men ibland har man inte alltid turen med sig.

Nahir Besara fick ett kanonläge mitt framför Hammarbys mål, Johan Wiland var chanslös men Besara sköt utanför.

Det här var ÖSK bästa chans i hela matchen och skottet gick inte på mål. Istället fick gästerna en kontring vilket resulterade i ett nytt mål.

Sander Svendsen tog var på läget och kunde sätta 0-2 bakom Oscar Jansson. I den 56:e matchminuten.

I den 64:e minuten blev Pa Didda inbytt och tre minuter senare satte han spiken i kistan, 0-3 till gästerna.

Hammarby styrde från start

Det här var en match ÖSK helst vill glömma. Gästerna gav inte hemmalaget en millimeter.

Backlinjen plockade ner varje långboll som ÖSK skickade iväg. Dessutom kunde Hammarby spela sig ut ur olika situationer i straffområdet.

Det var imponerande att Stockholmslaget spela fotboll på Berhn Arena idag.

Mot Norrland

För ÖSK gäller det att blicka framåt, i nästa omgång åker de till Norrland för att möta GIF Sundsvall.

Sundsvall förlorade ikväll mot Kalmar med 1-3 och ligger just nu på kvalmatch. På pappret ska ÖSK vinna den här matchen, men det är skillnad på teori och praktik.