Äntligen en seger för Örebro SK – bröt ikväll sin negativa trend

· Publicerad: 21 maj 2015 · 00.30.

Örebro SK bröt ikväll sin negativa trend och tog säsongens första seger, med vinden i seglen från söndagens finalförlust i svenska cupen presterade ÖSK över förväntan i första halvlek.

Daniel Gustavsson gav hemmalaget ledningen i den 9:e min och backen Eidur Sigurbjörnsson ökade på ledningen till 2-0 i den 14:e.

ÖSK spelade bra och såg inte ut som ett lag som låg i botten av den allsvenska tabellen. Gästerna Åtvidaberg skulle dock reducera relativt snabbt när Simon Skrabb i den 20:e snyggt klackade in 2-1 bakom Oscar Jansson i ÖSK målet.

I och med målet vaknade Åtvidaberg som i den andra halvleken ökade tempot. ÖSK försvarade sig bra och släppte inte igenom så många skott från gästerna, men Örebro hade stora problem i anfallsspelet, gång på gång tappade anfallspelarna bollen när de kom på kontringar.

Gästerna öppnade upp sig och släppte igenom ÖSK som inte kunde ta vara på bjudningarna.

Matchen slutade 2-1 och ÖSK fick äntligen jubla framför en publik på blygsamma 5202 åskådare. Nästa match är nu på söndag hemma mot Gefle. Ett Gefle som ikväll besegrade GIF Sundsvall med 3-1 och ligger för tillfället på en 7:e plats i tabellen. Det kommer bli en betydligt svårare uppgift för ÖSK.

Text: Martin Avedal – M.A.V.Foto

[gss link=”none” ids=”86073,86074,86075,86076,86077,86078,86079,86080,86081,86082,86083,86084,86085,86086″]