Örebro Futsal Club

Smash and Grab i Tensta

· Publicerad: 23 oktober 2012 · 15.14.

En guldbutik utsattes för en smash and grab-kupp idag i Tenstagången. En personbil har kört rakt in i butiken. Strax innan klockan 11 utsattes en butik i Tensta centrum för ett våldsamt rån. Rånarna använde en bil som murbräcka för att ta sig in i centrumgallerian och in i butiken.

Enligt Västerortspolisen hade rånarna vapen samt var maskerade vid gärningen. En övergiven bil hittades vid vattentornet i Tensta och polisen utförde en omfattande teknisk undersökning i centrumet och längs den troliga flyktvägen. Både bilen som användes som murbräcka och den som hittades vid vattentornet bärgades från platsen för ytterligare teknisk undersökning. En person som befann sig i butiken togs om hand av ambulanspersonal för symtom på chock. Flera ställen i anslutning till centrumet var avspärrade för att polisen inväntade brottsplatstekniker. Allt eftersom teknikerna blev klara så hävde polisen avspärrningar. Boende i Tensta som utryckning.se talat med uttryckte både sorgsenhet och ilska över det inträffade.

Annons ▾

Enligt Västerortspolisen genomfördes en stor insats med att söka efter gärningsmännen och förhöra vittnen samt övervaka avspärrningar som var flera till antalet. Polisen har nu inlett en undersökning gällande grovt rån. Det är oklart om rånarna fick med sig något från butiken samt om några gärningsmän är gripna.

Text: Lars Jonsson. Foto Lars Jonsson / Utryckning.se och David Spak / SpaksMedia.se

FIKK - För att alla behövs
Läs också