Örebro Futsal Club

Anlagd brand på Kumlaby skola

- .

Räddningstjänsten larmas vid 03.24-tiden till Kumlaby skolan på Korsgatan i Kumla där ett automatiskt brandlarm har löst ut. När räddningstjänsten anländer är fönster krossade och det brinner i skolan. Polisen har anlänt med hundpatrull till platsen och söker  efter misstänkta gärningsmän. En person medföljer polisbil från platsen. Räddningstjänsten har släckt branden, men rökventilering kommer att pågå till till förmiddagen.

 

Uppdatering

Det har brunnit i vad som ser ut att vara ett arbetsrum för skolans lärare.

En person är medtagen till förhör, enligt Vakthavande befäl på polisen i Örebro har en polispatrull träffat på mannen i skolans omgivning.

Mannen kommer förhöras under morgonen i syfte att ta reda på varför han har befunnit sig på platsen.

 

 

Foto Christian G

 

Läs också