Örebro Futsal Club

Stor brand i industrilokal vid Västberga

- .

Räddningstjänsten jobbar sedan flera timmar tillbaka med en storbrand i en lokal vid Västberga i Stockholm. Larmet inkom vid 11.06-tiden en inringare kände röklukt och såg svart rök från en byggnad på Elektravägen / Västbergavägen. Det visade sig vara en stor brand i en större byggnad. Enheterna på plats kallade på förstärkning och ett stort antal brandmän kallades till adressen. Polisen upprättade avspärrningar. På söndagskvällen befarade man att en gasolflaska kunde explodera i byggnaden. Räddningstjänsten kylde ner denna enligt polisen.

Utrycknings fotograf talade med en boende i Liljeholmen.

– Jag kände röklukt och trodde att det brann i närheten, min hund blev lite orolig. Men så såg jag på en nyhetssida på internet att det var en stor brand i Västberga. Och vinden låg på åt mitt håll.

Röken fördes in med vindar in mot centrala delarna av Stockholm och flera personer som utrycknings fotograf har talat med har känt röklukten.

Uppdatering 2012-11-19: Räddningstjänst och polis är fortfarande på platsen. Enligt Söderortspolisen  avslutas insatsen av räddningstjänsten vid 16-tiden. Och polisen inleder en förundersökning gällande mordbrand eftersom ingen naturlig förklaring till brandens start kan hittas.

Foto: David Spak / spaksmedia.se och Lars Jonsson / Utryckning.se

Läs också