Örebro Futsal Club

45 demonstranter omhändertagna i Stockholm

- .

46  motdemonstranter har under kvällen omhändertagits i Stockholm.
Omkring 40 demonstranter från Nordisk Nationalsocialister (NNS)  samlades före kl 21 för att fira minnet av Karl XII. Demonstrationen gick från Blasieholmen och är planerad att avslutas på Riddarholmen.
Organisationen STARK samlades vid Gustav Adolfs Torg för en otillåten motdemonstration.
Polisen har stora resurser på plats, bland annat häst- och hundpatruller.

STARK är en organisation som samlar antirasister, socialister, politiskt och fackligt aktiva samt kulturarbetare. ”Vi arbetar för att skapa en bred och kämpande rörelsemot rasismen. Oavsett om den tar form av statliga massutvisningar eller enskilda nazistiska våldshandlingar”

Annons ▾

Föreningen Nordiska Nationalsocialister skriver på sin hemsida:

”Att högtidlighålla Karl XII den 30 november är en mycket gammal och anrik svensk nationalistisk tradition som genom åren upprätthållits av diverse organisationer, partier och studentföreningar. Manifestationerna är även en protest mot den svenskfientlighet och historielöshet som präglar de styrande landsförrädarpolitikerna där dessa numera officiellt, till och med genom ett fattat riksdagsbeslut, hävdar att det inte finns något svenskt folk och att det inte finns någon unik svensk historia”

Uppdatering: Enligt källor till oss har ingen från STARK gripits under demonstrationen utan dom som var ute efter bråk uppmanades att lämna demonstrationen.

Foto: Lars Jonsson

FIKK - För att alla behövs
Läs också