Örebro Futsal Club

Två bränder i Brandbergen

· Publicerad: 16 december 2012 · 20.40.

Två bränder i ett parkeringsgarage på Vågens gata i Brandbergen utanför Stockholm.

Räddningstjänsten larmades på lördagskvällen till ett parkeringsgarage på Vågens gata i Brandbergen där flera bilar brann. Dessa släcktes, men ett 50-tal bilar blev även påverkade av sot och rök.

Annons ▾

Vid 06.30-tiden larmas räddningstjänsten igen till samma byggnad där en brand utbrutit i en verkstadslokal. Enligt Lennart Meijer, insatsledare och yttre befäl vid Södertörns brandförsvarsförbund som utrycknings fotograf talade med vid 16-tiden så finns det en acetylentub i verkstaden därför har räddningstjänsten inte kunnat gå in i byggnaden utan istället släckt utifrån. Delar av byggnaden och ett område i anslutning till byggnaden är avspärrad och väktare finns på plats.

Räddningstjänsten kommer att finnas på plats tills imorgon då man ska ta hand om gastuben. Fortfarande så pyr det i ljudisoleringsplattor som sitter i taket och detta gör att det troligtvis kommer att ryka från byggnaden av och till hela natten enligt Ulf Sjöholm på räddningstjänsten som utryckning.se talade med vid 20-tiden på söndagskvällen.

Boende i närheten som utryckning.ses fotograf har talat med är oroade eftersom det har brunnit på lite olika ställen på kort tid. Röken från bränderna har gjort att boende fått stänga dörrar och fönster, men ändå har röklukt trängt in i flerfamiljshusen i närheten. Enligt Ulf Sjöholm så kommer räddningstjänsten att gå in i byggnaden vid 08-tiden i morgon måndag.

 

Foto: Lars Jonsson samt en Läsarbild

FIKK - För att alla behövs
Läs också