Örebro Futsal Club

Lägenheter evakuerade i Husby

· Publicerad: 19 december 2012 · 18.10.

Polisen grep i tisdags kväll tre personer misstänkta för förberedelse till allmän farlig ödeläggelse.

De tre greps på en adress i Husby och efter tillslaget utrymdes fem närliggande lägenheter av säkerhetsskäl.

Annons ▾

Polisens tekniker arbetar under onsdagen på platsen.

Uppdatering:

Polisens tekniker samt bombgruppen var på plats på Nidarosgatan i Husby utanför Stockholm. Ett kvarter spärrades av och boende fick varken gå ut eller in medan insatsen var igång. Brandkår, ambulans och ett stort antal polispatruller fanns på platsen. På eftermiddagen greps ytterligare en person av polisens pikégrupp i en lägenhet på Nidarosgatan. Polisens tekniker samt bombgruppen arbetade i en lägenhet ett antal timmar. Under tiden fick de som kom hem från jobbet inte gå till sina bostäder. Istället fick de värma sig i en byggnad ett kvarter från platsen.

Utrycknings fotograf talade med en boende i området.

-En polis kom fram till mig och sa att du får inte komma in i området. Klockan 13.00 skulle min fru boka tvättstuga, men polisen tillät inte henne att gå ut från lägenheten. Jag tycker att det är ett mycket bra område, men när man läser tidningarna så förändras bilden på området.

Ett hunddagis finns i det avspärrade området och det var en strid ström med hundägare som hade stora svårigheter att hämta sina hundar.

Vid 18.30 hävdes avspärrningarna och polisens tekniker samt bombgruppen åkte från platsen.

Foto: Lars Jonsson / Utryckning.se OCH Marco Blomberg / Workoutpix.com

 

FIKK - För att alla behövs
Läs också