Örebro Futsal Club

Sköt man i halsen på öppen gata

- .

;

Det var vid 03.47 på söndagsmorgonen som det inkom samtal att en man var skjuten på Kungsgatan i Stockholm i höjd med nummer 18. Enligt presstalesman Sven-Erik Olsson vid länskommunikationscentralen i Stockholm som utryckning.se fotograf talade med har ett skott avlossats och träffat mannen i halsen.

Annons ▾

– Man har sagt halsen, i de övre regionerna. Enligt Sven-Erik Olsson är mannen allvarligt skadad

-Vittnen har hört skott och kunde lämna bra signalement till polisen på gärningsmännen. Oklart vilken typ av vapen som användes, det är någon typ av skjutvapen säger Lotta Goffhe, befäl vid länskommunikationscentralen i Stockholm som utryckning.se fotograf talade med.

Polisen har inlett en förundersökning gällande mordförsök. Den skadade mannen är förd till Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

-Det finns i nuläget inte någon hotbild mot offret som polisen känner till.

Enligt vakthavande är inte offret känd av polisen sedan tidigare säger Lotta Goffhe. Ett flertal patruller arbetade i natt med ärendet. Och än så länge är ingen gärningsman gripen enligt Lotta Goffhe.

Polisens tekniker undersökte brottsplatsen på morgonen och gjorde vissa fynd.

Text och Foto: Lars Jonsson

FIKK - För att alla behövs
Läs också