Örebro Futsal Club

Rånare skjuten av polisen

· Publicerad: 4 januari 2013 · 17.59.

En guldbutik i Telgehuset i Södertälje utsattes vid lunchtid för ett rån. En stor polisstyrka larmades till platsen och vild skottlossning utbröt. En rånare träffades av polisens skott och skadades svårt.

Minst fyra beväpnade rånare slog vid 11.30-tiden till mot en guldbutik på Storgatan i centrala Södertälje. Polisen var snabbt på plats och vild skottlossning utbröt. En av rånarna träffades av polisens kulor och föll livlös till marken.

Annons ▾

Han fördes senare mycket svårt skadad till Karolinska universitetssjukhuset, där han under eftermiddagen vårdades för svåra skador. Enligt uppgifter Länstidningen har den skjutne rånaren avlidit av sina svåra skador, men det dementeras av Polisen.

Efter rånet flydde tre av rånarna i en personbil som de sedan övergav på Nygatan, i nära anslutning till brottsplatsen. Där ska de enligt polisen ha tvingat till sig en ny flyktbil av en privatperson. Den nya flyktbilen återfanns senare i Salem.

Under flykten spred rånarna ut fotanglar på E4, vilket orsakade punktering på flertalet fordon. Ingen av de tre flyende rånarna har ännu gripits.

Polisen har inlett en förundersökning avseende grovt rån inledd.

Text: David Spak / Stockholmsnyheter.nu

FIKK - För att alla behövs
Läs också