Örebro Futsal Club

Brand i Järnförädlingen, Västervik

· Publicerad: 7 januari 2013 · 20.27.

Det brinner för fullt i den gamla industribyggnaden Järnförädlingen i Västervik. Larmet inkom omkring 17-tiden. I byggnaden finns bland annat en pulverlackeringsfirma där det finns stora mängder svavel- och salpetersyra. Richard Karlsson som bor bredvid branden berättar att det var en kraftig explosion vid brandens start. En stålport flög ett 20-tal meter.

UPPDATERING 22.10: Ett 20-tal brandmän från Västervik och Oskarshamn bekämpar fortfarande eldhavet. Man har inte elden under kontroll.

Annons ▾

UPPDATERING 05.50: Det brinner fortfarande på platsen, och brandmännen räknar med att vara kvar hela tisdag förmiddag. Branden tros ha startat hos ett slipföretag som är en underleverantör inom fordonsindustrin.

Foto: Richard Karlsson

 

FIKK - För att alla behövs
Läs också