Örebro Futsal Club

Känner du igen väskan och mössan?

· Publicerad: 30 januari 2013 · 17.36.

Torsdagen den 6 december 2012 vid ca 16.00 – 16.30-tiden överfölls en 9-årig flicka i Almby i östra Örebro av en mörkklädd man och utsattes för sexuella övergrepp som rubriceras som våldtäkt mot barn. Känner du igen mössan och väskan som mannen bar?

Den 9-åriga flickan var ute och lekte i snön tillsammans med en yngre bror när plötsligt en yngre man i 25–30-årsåldern kom fram till henne och utsatte henne för ett sexuellt övergrepp. Mannen försvann från platsen lika plötsligt som han kommit.

Annons ▾

Barnen lekte vid en skyddsvall utmed Ormestagatan i höjd med Ormestarondellen vid Hjälmarvägen och mannen kom från Måsvägen och försvann från platsen tillbaka utmed Måsvägen.

Enligt vad som kommit fram under utredningen hade mannen en färgglad mössa på sig då han begick brottet och hade även med sig en mörk sportbag med axelrem av fabrikat Adidas. En teckning av den färgglada mössan och en bild av en likadan mörk sportväska av fabrikat Adidas finns här nedan.

polis-vaska-mossa

Gärningsmannen är ca 25-30 år, ljushårig och hade ljust skägg. Han var iklädd en tjock mörk vinterjacka och troligen även mörka byxor samt bar en färgglad mössa på huvudet. På axeln bar han en mörk axelremsväska av fabrikat Adidas.

Har du sett något från brottsplatsen eller området i närheten som kan hjälpa Polisen att lösa detta grova brott?
Kontakta då Polisen via det nationella telefonnumret 114 14 och välj alternativ 2 för att få prata med en av Polisens tipsmottagare.
Källa: Polismyndigheten i Örebro län

FIKK - För att alla behövs
Läs också