Örebro Futsal Club

Kraftig mordbrand utanför Ludvika

· Publicerad: 13 april 2013 · 07.12.

Räddningstjänst, polis och flera ambulanser larmades klockan 05:20 till Tuna Hästberg i Ludvika kommun på en brand i ett flerfamiljshus.

Vid framkomst är huset övertänt och det föreligger stor spridningsrisk till ett intill liggande stall.

Annons ▾

Efter 30 minuter begärs förstärkning från Borlänge.

Uppdatering: Två personer fick hoppa från andra våningen för att undkomma branden. Två personer fördes till Falu Lasarett med skador. Huset hade fyra lägenheter. Polisen har gripit en man som är misstänkt för att ha anlagt branden.

Uppdatering: Mannen som greps misstänkt för att ha anlagt branden är nu anhållen av åklagare, misstänkt för mordbrand. Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning av brandplatsen.

UPPDATERING 20 APRIL, information från Polisen i Dalarna:

Utredningen gällande mordbrand i en flerfamiljsfastighet i Rämshyttan som inträffade 2013-04-13 fortsätter.

Den man som den 13 april anhölls misstänkt för att ha utfört brottet frigavs av åklagare den 16 april. Han är fortfarande misstänkt.

Om någon har fotograferat brandplatsen, främst i inledningsskedet av branden, är vi intresserade att få tillgång till dessa bilder. Den som vill kontakta polisen kan göra det dels genom att ta kontakt med polisen i Ludvika eller via 114 14 och tipslämning. Uppge telefonnummer och/eller mail adress så kommer polis att ta kontakt. Det går även bra att skriva ett mail till nedan presstalesman.

Vi är även intresserade av andra iakttagelser före, under och efter brandens uppkomst. Dessa uppgifter lämnas via 114 14 och knappa vidare till tipslämning.

Bo Eriksson

Tel: 010-5671977, 073-048 07 20
BoS.Eriksson@polisen.se

FIKK - För att alla behövs
Läs också