Örebro Futsal Club

Utsläpp av drivmedel i Mälaren vid Västerås

· Publicerad: 14 april 2013 · 21.44.

Ett utsläpp av vad som verkar vara diesel har upptäckts i Mälaren och området vid Lögarängen i Västerås. Räddningstjänsten har vart ute på platsen och lagt ut hinder som gör att utsläppet inte ska sprida sig.

Polispatrull har varit på platsen och samverkat med räddningstjänst och Västerås kommun. En anmälan om misstänkt miljöbrott kommer att upprättas. Prover från vattnet kommer tas för att fastställa utsläppet.

Annons ▾

Kustbevakningen har varit på plats med flygplan för att försöka fotografera utsläppet ifrån luften, men hittills inte lyckats med detta pga. låg molnhöjd. Nya försök att fotografera det hela kommer enligt uppgift ske och kustbevakningen är även på väg med svävare för att kontrollera utsläppet från isen i området.

Det var en uppmärksammad förbipasserande person ute på promenad längs Mälaren som kände lukten av diesel och larmade räddningstjänsten.

Foto: Andréas Sandberg – 021media.se
vasteras-utslapp

FIKK - För att alla behövs
Läs också