Örebro Futsal Club

Våldsamt upplopp i Husby

· Publicerad: 20 maj 2013 · 16.51.

HUSBY. Under natten har våldsamma upplopp rasat i Husby. En stor mängd bilar har satts i brand och stenar har kastats mot polisen. Tre poliser har skadats lindrigt när de träffats av stenar.

Igår kväll började oroligheterna i Husby. Flera ungdomar kastade sten mot fönster och satte bilar och lastbilar i brand. En större räddningsstyrka och polisstyrka larmades till platsen för att återställa ordningen. Polisen möttes av stenkastning och en stor mängd brinnande bilar. Under stenkastningen skadades tre poliser lindrigt. I samband med nattens upplopp tände man eld på en skola i Husby och ett parkeringsgarage. Aftonbladet rapporterar att upploppen handlar om en hämnd för polisens dödsskjutning tidigare förra veckan.

Annons ▾

Text & Foto: David Spak / StockholmsNyheter.nu

FIKK - För att alla behövs
Läs också