Örebro Futsal Club

Upplopp i Stockholm under natten

· Publicerad: 21 maj 2013 · 23.32.

JAKOBSBERG. Vid midnatt small det i Jakobsberg. Flera ungdomar attackerade poliskontoret med stora stenar och lyckades krossa ett tiotal fönster innan polisen anlände. Minst åtta bilar sattes också i brand.

Det var vid midnatt som oroligheter även utbröt i förorten Jakobsberg, nordväst om Stockholm. Ungdomar gick till attack mot det lokala poliskontoret och lyckades ha sönder ett tiotal fönster innan polispatruller anlände. Kort därpå satte man även fem bilar i brand i Jakobsbergs centrum. En av bilarna stod tvärs över Adilsvägen.

Annons ▾

När räddningstjänsten anlände till platsen möttes de av stenkastning enligt vittnen på plats och Expressen rapporterar att polispatruller utsatts för stenkastning. Två banklokaler i centrumet blev svårt vandaliserade och även biografen, en klädbutik och flera andra fastigheter.

Senare under natten stacks ytterligare tre bilar i brand. En på Frihetsvägen 56, en på Frihetsvägen 39 och den sista på Nybergsvägen. Vid branden på Nybergsvägen antändes drivmedel som rann ner för en backe och hotade att antända flera andra bilar. En stor polisstyrka arbetade under natten i Jakobsberg tillsammans med räddningstjänst från Järfälla och Sollentuna. Det finns inga uppgifter om några skadade eller gripna.

Text & Foto: David Spak / StockholmsNyheter.nu

FIKK - För att alla behövs
Läs också