Örebro Futsal Club

Brand på återvinningscentral

- .

UPPLANDS VÄSBY. Vid 07.40 larmades räddningstjänsten till en återvinningscentral i Upplands Väsby där en brand utbrutit i en hög med avfall. Räddningstjänsten beräknar att släckningsarbetet kommer ta hela dagen.

Det var vid 0740-tiden på lördagsmorgonen som räddningstjänsten fick larm om en brand på Återvinningscentralen på Återvinningsvägen i Upplands Väsby. Det rör sig om en hög med avfall som brinner.

Annons ▾

– Det är en hög på ungefär 100×50 meter som brinner. Vi räknar med att vara på plats hela dagen, säger Kaj Broberg, operativ chef på Räddningscentralen i Stockholms län.

Branden medför en kraftig rökutveckling. Räddningstjänsten har inte gått ut med någon varning för den vitaktiga röken, men Kaj Broberg säger att man ska stänga fönster och ventilation om man irriteras av röken. Än så länge har ingen hört av sig angående röken.

– Just nu försöker vi begränsa branden genom att lyfta bort det avfall som inte brinner, säger Kaj Broberg till StockholmsNyheter.

Vid 8.30-tiden fanns räddningstjänst från tre stationer på plats och försökte begränsa branden med hjälp av vattenkanoner.

Text & Foto: David Spak / StockholmsNyheter.nu

FIKK - För att alla behövs
Läs också