Örebro Futsal Club

Massmediala olikheter

· Publicerad: 29 september 2013 · 18.51.

Vi har dom senaste dagarna sett bilder på prins Carl Philip, vi har hört talas om, vi har läst att han varit och invigt en motorbana, eller rättare sagt en folkracebana vid Trafikcenter i Kumla. Han fick prova på sporten och tydliggjort hur mycket han gillade det, visade på hur unikt det är. Detta handlar om en motorbana för personer som har olika funktionsnedsättningar.

Något jag reagerade på i media var hur ordet funktionshinder fortfarande används, det handlar om en utvecklingsbevingad förmåga och beroende på hur man använder ett arbetsmoment så finns det oftast inga hinder, med rätt hjälpmedel så finns det oftast inga hinder.

Annons ▾

Detta ser jag som en massmedial förändring eller olikhet hur man använder ordet hinder och funktionshindrad. Funktionsnedsättningar däremot, individens förmåga som ställs i jämförelse med det övriga i samhället, det känner jag är rätta ordet.

Tankar som gror!

FIKK - För att alla behövs
Läs också