Örebro Futsal Club

VMA: Industribrand i Anneberg

· Publicerad: 11 oktober 2013 · 16.41.

Räddningstjänsten larmas till en befarad industribrand i gamla tapetfabriken i Anneberg norr om Nässjö. Det ska vara rökutveckling på platsen.

Larmtid 16.39

Annons ▾

UPPDATERING: Det är en kraftig brand på platsen, och det har nyss gått ut ett VMA, Viktigt Meddelande till Allmänheten, att man ska stanna inomhus och stänga dörrar och fönster på grund av den kraftiga röken.

19.10: Det brinner fortfarande på platsen, och räddningstjänsten betecknar inte att branden är under kontroll. Det är mycket plaster och bildelar som finns inne i lokalerna, så röken är giftig. Eksjövägen/Solbergavägen (länsväg 959) som går förbi platsen är avstängd på grund av branden.

Ett 20-tal brandmän ska kämpa mot branden. Inga uppgifter tyder på att någon person ska ha blivit skadad i samband med branden. Ingen uppgift finns ännu heller på hur branden började, men den kan ha startat i en maskin enligt en teori på platsen.

FIKK - För att alla behövs
Läs också