Örebro Futsal Club

Idol fredagsfinal – hedrade döda favoriter

· Publicerad: 19 oktober 2013 · 16.35.

Det var många sköna framförande ikväll av döda favoriter och vinnare är inte bara de som gjort bäst ifrån sig. Man måste få bra med röster också. Den här gången var det Sara Sangfelt som hade en liten dålig dag och måste lämna idol.

I kvällens Idol ska artisterna göra deras döda musikaliska favoriter. Det var bara nio kvar och det är Sara, Elin, Erik, Miriam, Gariel, Kevin, Sandra, Matilda och Jens.

Annons ▾

Sara är först ut med en soul låt från en av sina favoriter Amy Winehouse – Rehab. Helylle tjejen kanske inte passade helt, men hon gjorde den till sin egen tyckte Laila. Den påminner faktiskt lite mer åt Duffy hållet som hon sa. Coolt med denna unika röst.

Elin gör en reggaeklassiker Bob marleys – No woman, no cry med bara gitarrkomp och softa trummor. Det var ganska skönt uppträdande och juryn gillade hur hon ägde scenen, tog nästan över jurybordet och Alexander tycker hon sätter årets Idol standard. Färdig popstjärna nästa!

Erik gör alltid ett bra jobb med sina versioner och gör Sam Cooke – A change is gonna come så bra. Juryn var lyrisk och ställde sig upp och gav stående ovationer. Perfekt genomfört och den här gången sitter han nog stadigare.

Miriam kommer och gör en kul version av Whitney Houston – I wanna dance with somebody. Det är inte lätt att göra om denna klassiker men hon gjorde det ganska bra. Skiftande kritik ifrån juryn, lite surt och fel låtval.

Gabriel gör – You can’t kill rock’n’roll av en nyligen bortgångna svensk artist, svårt inte tro på vad han sjunger. Rörande sa Anders som drömde sig bort och gillade Gabriels sätt att framföra låten.

Kevin gör klassiska Behind blue Eyes av The Who och den sitter faktiskt väldigt bra. Han lyckas ta till sig alla sina brister och lyckas skärpa sången så det låter ganska bra. Inte perfekt men ändå stort framsteg. Juryn var ganska nöjda.

Sandra kommer göra coola Aaliyah – Try again. Hon siktade lite högt, tog i lite för mycket. Det blev lite ”flåsigt” Bra men inte tillräckligt.

Matilda gör Sitting on the dock of the bay av Otis Redding. Det är kanske inte hennes bästa framträdande tyvärr, men hon skiner ändå på scenen. Kan hon hitta rätt blir hon farlig. Hon var själv inte nöjd, tyckte det satt bättre på repetitionen. Tråkigt inte fick visa den bästa sidan.

Jens gör Kurt Cobains Nirvana klassiker – Come as you are… På ett lite eget sätt såklart. Det gick bra för Jens och han ägde scen. Publiken verkade gilla det och juryn var nöjda såklart, Alexander tyckte det var lite för likt originalet, Laila tyckte det var han bästa framträdande och Anders gillade det.

Den som åker ut ikväll blir alltså Sara Sangfelt. De övriga deltagarna kommer fram och tröstar henne lite samtidigt som de är glada att de klarade sig själva.
Källa: Joakim Holmberg – Aftonkuriren.se
Foto: Tobias Dahlén – Photo Passion

sara-s-idol

FIKK - För att alla behövs
Läs också