Örebro Futsal Club

Sex personer rökskadade vid brand i Rinkeby

· Publicerad: 24 oktober 2013 · 15.43.

En källarbrand utbröt vid 19.45-tiden, onsdagskvällen på Bredbyplan i Rinkeby, Stockholm. Enligt Storstockholms brandförsvar fick sex personer föras till sjukhus med lättare rökskador. Flera små bränder påträffades i fastigheten.

Larmet om branden kom till polisen vid 19.47. Räddningstjänst, polis och ambulans åkte mot platsen. Vid framkomsten kunde man konstatera att det brann i fastighetens källare på Bredbyplan. Enligt uppgift brann det på flera ställen med kraftig rökutveckling som följd.

Annons ▾

– Det ska ha varit flera mindre bränder med kraftig rökutveckling som följd. Sex personer har fått föras till sjukhus för kontroll av lättare rökskador, säger Roger Sverndal, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar, till StockholmsNyheter vid 22-tiden.

Totalt åtta enheter från räddningstjänsten med 22 brandmän arbetade på platsen. Även nio ambulanser och flera polispatruller fanns på plats. Polisen har upprättat en anmälan avseende mordbrand.
Källa och Foto: stockholmsnyheter.nu

brand-spak

brand-spak2

FIKK - För att alla behövs
Läs också