Örebro Futsal Club

Nu är det klart! Ny konsertturné Nationalteaterns RockOrkester våren 2014.

· Publicerad: 31 oktober 2013 · 10.10.

Festen fortsätter våren 2014 på konsertturné med Ulf Dageby, Nikke Ström, Håkan Nyberg, Mattias Hellberg, Håkan Svensson, Matilda Sjöberg och Ulf ”Vinyl” Stenberg. Jag pratar givetvis om Nationateaterns rockorkester.

Turnépremiär för NationalTeaterns RockOrkester blir det i Borås på Folkan den 31 januari 2014 och totalt besöker man 13 orter (se turnéplan nedan) med final den 8 mars i Trollhättan. Det utlovas en stor dos nostalgi och en bit svensk musikhistoria med låtar som ”Livet är en fest”, ”Bängen trålar” som många av oss diggat på fritidsgården, i gillestugan och i vår återupplevs live på turné! Biljetterna släpps torsdag den 31 oktober via www.nojet.se och www.ticnet.se , telefon 077-170 70 70 samt Ticnetombud.

Annons ▾

Nu under hösten medverkar Ulf Dageby i TV4´s succéprogram ”Så mycket bättre”.

Nationalteatern gjorde i början mindre spelningar och teateruppsättningar. 1972 kom debutalbumet Ta det som ett löfte följt av Livet är en fest som kom 1974 och innehåller flera låtar som blivit klassiker.

Låtarna var smakprov från Nationalteaterns pjäser och ursprungligen egentligen inte avsedda att framföras separat, utanför sitt sammanhang. Det verkliga politiska budskapet i vissa låtar, exempelvis Speedy Gonzales och Livet är en fest har därför ibland misstolkats. Dessa låtar har ibland kommit att betraktats som drog- och festmusik trots att det avsedda budskapet egentligen snarast varit det omvända. 1978 kom albumet Barn av vår tid, där titelspåret är en av de mest kända låtarna gruppen framfört. Ulf Dageby var nu den drivande musikaliska kraften i bandet. Sommaren 1977 var Nationalteatern en av de ledande krafterna i Tältprojektet.

1980 skildes rockgruppen från teaterverksamheten och NationalTeaterns RockOrkester bildades. Denna konstellation gav bara ut en skiva, Rövarkungens ö (1980) och genomförde året därpå en avskedsturné. Man återförenades 1991 med bejublade spelningar på Rondo i Göteborg, samt för slutsålda konserter på Trädgårdsföreningen i Göteborg och Sjöhistoriska i Stockholm. Av originalmedlemmarna i RockOrkestern återstår idag Ulf Dageby, Nikke Ström och Håkan Nyberg. År 2002 anslöt gitarristen Håkan Svensson till bandet och sedan 2005 är Mattias Hellberg sångare i Nationalteatern.

Läs mer via www.nationalteatern.nu

Turnéplan 2014: NationalTeaterns RockOrkester

 • 31/1 Borås, Folkan (turnépremiär)
 • 1/2 Ronneby, Ronneby Brunn, Ronsalen
 • 5/2 Stockholm, Cirkus
 • 7/2 Uppsala, Konsert & Kongress
 • 8/2 Gävle, Konserthus
 • 14/2 Helsingborg, Konserthus *
 • 15/2 Växjö, Konserthus
 • 21/2 Norrköping, De Geerhallen
 • 22/2 Örebro, Konserthus
 • 28/2 Eskilstuna, Lokomotivet
 • 1/3 Västerås, Konserthus
 • 7/3 Huskvarna, Folkets Park *
 • 8/3 Trollhättan, FH Kulturhuset
 • (med reservation för eventuella ändringar)
  Källa och foto: Werecki company – promotion musik nöje och teater

  FIKK - För att alla behövs
  Läs också