Örebro Futsal Club

Siw Erixon i årets julgröt

- .

Örebro länsteater ger Siw Erixons monolog Stjärnlogen som lunchteater i december. Monologen är skriven av Siw själv och regisserad av Adde Malmberg. Det är en humoristisk och tänkvärd monolog om åldrande, avundsjuka och om kärleken till teatern och skådespeleri. Det har tidigare varit en långlivad tradition i jultider att ge lunchteater med julgröt och skinksmörgås på Örebro Teaters caféscen. På allmän begäran dukar vi nu upp i caféet igen!

Om Stjärnlogen
En åldrad skådespelerska sitter i sin loge på teatern medan den rosade uppsättningen av Anton Tjechovs Körsbärsträdgården pågår i bakgrunden. Hennes drömroll Ljubov Andrejevna Ranevskaja, som också skulle bli hennes avsked till publiken, har gått till en yngre skådespelerska och istället får hon finna sig i att spela 16-årig husa med smak för gult. Vad gör hon? Frossar i godis och tänjer stämbanden… eller planerar attentat?

Annons ▾

Monologen framfördes första gången i somras på Skillinge Teater samt under Lunds humorfestival och fick ett mycket fint mottagande.

Stjärnlogen har Örebropremiär den 3 december och spelar tisdag till fredag 12.00 på Örebro Teaters caféscen till och med den 13 december.

Om Siw Erixon
Siw Erixon är just nu aktuell i Örebro länsteaters kritikerrosade uppsättning Jumpy, där hon blivit en publikfavorit i rollen som den frigjorda och livsälskande Francis. Siw är frilansande skådespelare, utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö. Siw har på senare år medverkat i serierna Bron, Höök, Hinsehäxan och Starke man på SVT. På scenen har man kunnat se henne på Malmö stadsteater, Göteborgsoperan, Göteborgs stadsteater och Malmöoperan. Hon är även aktuell i kommande Maria Lang-deckaren Farliga Drömmar på TV4.
Källa: Örebro länsteater – Foto: Thron Ullberg

siw-erixon

FIKK - För att alla behövs
Läs också