Örebro Futsal Club

Ängeln på Malmskillnadsgatan gästade Skavlan

· Publicerad: 4 november 2013 · 18.47.

Nästan varje fredagsnatt de senaste 17 åren har 77-åriga Elise Lindqvist varit ute på Malmskillnadsgatan. Hon är där för att stötta de prostituerade med kärlek och en hjälpande hand. I fredags gästade hon SVT:s Skavlan för att berätta, och gjorde intryck på många av tittarna.

I sin självbiografiska bok, Ängeln på Malmskillnadsgatan, berättar hon om sitt liv:
Redan som barn blev hon utnyttjad av människor som stod henne nära. Som tonåring hamnade hon hos en bordellmamma och blev prostituerad, och vuxenlivet bestod länge av missbruk och sjukdom. Men en dag för drygt sjutton år sedan tog hennes liv en dramatisk vändning – hon mötte helt oväntat Gud. Det blev starten på ett nytt och annorlunda liv.

Annons ▾

Bland de unga prostituerade i Stockholm går hon mest under namnet Morsan. Hon och hennes team från S:ta Clara kyrka stöttar dem med fika, kramar och en hjälpande hand varje fredagskväll, och för många av tjejerna på gatan är hon den enda mamma de har.

”Mina tjejer på gatan har så många sår. Jag kan inte läka såren, men jag vill hjälpa till att åtminstone plåstra om dem. Och kan jag med denna bok vara med och bidra till att någon känner att det finns hopp och att livet inte är kört, då är det värt allt.”
– ur Ängeln på Malmskillnadsgatan

angel-malmskilln

FIKK - För att alla behövs
Läs också