Örebro Futsal Club

Brott mot barn i Kumla

- .

Under flera dagar har det varit en ökad polisiär aktivitet i Kumla, då framför allt kring området vid Kvarngatan. Under onsdagen dök även brottsplatstekniker upp på Kvarngatan och tillsammans med både civil och uniformerad polis arbetade man under eftermiddagen i en lägenhet.

Utryckning.se har  under dagen pratat med både utredare och Vakthavande befäl, men samtliga har varit fåordiga, då ärendet är av känslig karaktär.

Annons ▾

Vid 17:30 berättar Mats Nylén, Örebropolisens Kommunikationschef mer om händelsen.

-Vi har haft en utredning i området sedan några dagar tillbaka, det har begåtts ett brott som jag inte vill kommentera närmare. Det handlar inte om mord eller dråp, så mycket kan jag säga.

 

UPPDATERING 2013-11-07

Örebropolisen bekräftar på torsdags-morgonen att det brott som utreds i Kumla handlar om ett brott riktat mot barn. Informationen fanns redan igår men i samråd med polis och för att inte störa pågående utredning så avstod vi då från att publicera. Polisen har jobbat på platsen sedan i början på veckan och har varit mycket förtegna om utredningen.

 

UPPDATERING

Under dagen har två begäran inkommit till Örebro tingsrätt angående offentlig försvarare till två personer som nu är anhållna misstänkta för våldtäkt på en ung tonårsflicka. Den ena mannen uppges vara 20 år och den andra är minderårig.

Brottet ska ha skett mellan den 3-4 november.

 

 

Foto-Christian Gustafsson

 

FIKK - För att alla behövs
Läs också