Örebro Futsal Club

Sportpalatset Örebro Budoklubb börjar med familjebudo

· Publicerad: 20 december 2013 · 00.40.

Sportpalatset är en budoklubb i Örebro där man kan träna ju-jutsu, judo, jissen ko budo, samt aikido.
Föreningen har träning för knattar från 6 års ålder, ungdomar och vuxna.

Till våren 2014 kommer föreningen även erbjuda familjebudo på söndagförmiddagar för barnfamiljer där så små barn som från 3 år kan vara med och barnen tränar då tillsammans med sin förälder på budomattan. Någon övre åldersgräns finns inte, men barn äldre än 7 år kommer antagligen att vilja träna i barngrupperna där de kan gradera till nya bältesgrader.

Annons ▾

Mycket av budoträningen handlar om koordination, rörelseförmåga och balans och det har man mycket nytta av att träna redan som liten säger Jakob Svensson som själv tränar ju-jutsu i klubben.

Istället för att bara skjutsa barnet till träningen, tränar föräldern här tillsammans med sitt eller sina barn på mattan vilket innebär att även föräldrarna får träning och motion. Det är inte alltid man har tid att träna själv som förälder annars säger Jakob som själv har tre barn i åldrarna 0-5 år.

Inga speciella träningskläder behövs utan vanliga mjuka träningsbyxor och t-shirt fungerar bra att träna i.

Familjeträningen är inte inriktad på någon speciell budostil utan det blir övningar från alla olika stilar i sportpalatset.

Eftersom det bara är barnet som betalar träningsavgift, den vuxna betalar bara medlemsavgift i klubben blir det en billig träningsform.

För mer info sportpalatset.se eller kontakta Stefan Nilsson 0730666611

FIKK - För att alla behövs
Läs också