Örebro Futsal Club

Facebook Paper – Ny app släpptes på 10-årsdagen

- .

Facebook har introducerat Paper, en mobilapp som blandar innehåll från användarens eget flöde med artiklar från välkända publikationer och visar allt med ett nytt gränssnitt. Den första delen av Paper består av användarens eget nyhetsflöde, där användaren kan se foton, videor och längre skriftliga inlägg.

– Vi på Örebro Tribune har testat appen som än så länge endast finns till Iphone, men mycket trevlig och framföraallt ny upplevelse. Det jag kan sakna är dom svenska delarna (nyheter, artiklar), då användaren kan anpassa appen genom att välja mellan ett dussin andra delar som fotografi, sport, mat, vetenskap och design att visa i flödet.

Annons ▾

Det grundläggande användargränssnittet består av en övre halva av skärmen som visar ett inlägg eller med en bild, och en andra del under där ett flertal mindre tumnaglar visas. Användaren kan sedan dra över skärmen för att se mer innehåll och trycka på ett inlägg för att se det i detalj.

Det har om man läser runt på sidor fått bra kritik, vissa säger att det är en konkurrent till t.ex Flipboard och inget nytänkande, men jag personligen gillar paper, då jag använder Facebook mycket.

Facebook-Paper

FIKK - För att alla behövs
Läs också