Örebro Futsal Club

Hotellkedjan Clarion Collection tar över NA-borgen i Örebro

- .

Nu är det klart! Våren 2015 öppnar Clarion Collection Hotel Borgen upp för hotellgäster i NA-Borgen, Örebro. Den anrika 1800-talsbyggnaden kommer nu byggas om för hotellverksamhet. Allt i syfte att bevara husets själ och kultur och erbjuda hotellgästerna Örebros mest anrika byggnad.

-Jag är oerhört glad och stolt över att Clarion Collection nu får möjlighet att erbjuda våra gäster den här fantastiska byggnaden. Jag är särskilt glad över att kunna öppna upp Borgen för Örebroarna, säger en mycket glad Trond Bastiansen, koncerndirektör för Clarion Collection Hotel.

Annons ▾

Fastigheten kommer med start inom de närmaste veckorna byggas om för hotellverksamhet. Den 4300 kvadratmeter stora fastigheten kommer att inrymma 137 hotellrum varav två stora sviter, en restaurang, ett gym med bastu samt konferensrum. Målet är att kunna öppna upp för gäster under våren 2015. Då fastigheten har ett stort kulturvärde kommer ombyggnaden ske med stor omsorg och med sakkunnig expertis.

– Det här är en byggnad där många rubriker blivit satta genom åren. Nu är det vår tur att sätta rubrikerna tillsammans med våra gäster. Det här blir ett av våra flaggskepp i koncernen och som flaggskepp så är endast det bästa bra nog därför kommer vi att bjuda våra gäster på kvällsmat och ge en känsla av ombonad ”hemmalyx”. Våra gäster ska bara behöva checka in så ser vi till att de har det bra och kan koppla av, säger Trond Bastiensen.

Clarion Collection har signerat ett femtonårigt hyresavtal med fastighetsägaren Husman lokaler AB. Hotellet kommer drivas av Clarion Collection som är en del av Nordens största hotellkoncern Nordic Choice Hotels.

– Jag är väldigt glad över att få Clarion Collection och Nordic Choice Hotels som hyresgäst. För oss har det varit viktigt att hitta en seriös och långsiktig hyresgäst som kan vara med att förädla denna fastighetspärla. Jag ser mycket fram emot att dörrarna öppnas till hotellet och gästerna kan få uppleva fastigheten, säger Magnus Carlsson från Husman lokaler AB.

FIKK - För att alla behövs
Läs också