Örebro Futsal Club

Nu kommer våren till Stadsträdgården!

- .

Lördag 1 mars öppnar Stadsträdgården för säsongen. Vårens första lökväxter blommar i växthusen. Det är en fröjd för ögat och en lisa för själen att få njuta av vårens ankomst, även om den sker inomhus tills vidare.

Välkommen till årets lökutställning där vi bjuder på de allra flesta av vårens tidiga lökväxter, t.ex. krokusar, scilla, vårlök, tulpaner och påskliljor.

Annons ▾

– Vi vill med utställningen erbjuda alla en möjlighet att redan nu känna av våren. När våren väl kommer så kan alla få ytterligare en upplevelse, en tulpanfestival med olika matchande färger, säger Lars-Erik Krafve, stadsträdgårdsmästare.

Lökutställningen pågår under mars månad med start lördagen den 1 mars. Öppet varje dag kl. 11–16. Det är ett populärt inslag med många besökare som vill få en försmak av våren och njuta av blommorna – att helt enkelt få uppleva lite vårkänslor. På lördag öppnar även Stadsträdgårdens café och restaurang för säsongen. En nyhet för i år är stenugnsbakat bröd med lokalproducerade produkter.

FIKK - För att alla behövs
Läs också