Örebro Futsal Club

Surfplattan konkurrerar ut kokboken

· Publicerad: 7 april 2014 · 07.55.

Sex av tio svenskar väljer nätet före kokboken när de ska söka efter recept. Det är inte längre kokboken vi tittar i när vi står i köket och ska laga mat. Mobilen, surfplattan och datorn har blivit svenskarnas viktigaste källa till recept.

I en färsk undersökning svarar 61 procent av respondenterna att de hittar recepten på nätet när de ska laga mat. Endast 26 procent uppger att de har kokböcker som källa. Detta enligt en undersökning som YouGov gjort på uppdrag av Elgiganten.

Annons ▾

Kvinnor är dessutom mer benägna än männen att söka sig till nätet. 66 procent av kvinnorna uppger att det är på nätet de hittar sina recept, medan motsvarande siffra för män är endast 56 procent.

De mest frekventa nätanvändarna återfinns inte helt överraskande i den yngre åldergruppen 18-34 år. Här vänder sig hela 72 procent till skärmen medan motsvarande siffra i åldersgruppen 55 år och äldre är endast 45 procent.

– Undersökningen bekräftar det vi länge anat. Surfplattan och mobilen finns alltid nära till hands och en sökning på nätet ger snabbt resultat. Dessutom är det många som vill prova de rätter de sett i matprogram på TV och då är de sällan de kan hitta det i en kokbok utan måste surfa sig fram till det rätta receptet på nätet, säger Marjam Fooladi Produktchef för Epoq-kök på Elgiganten.

FIKK - För att alla behövs
Läs också