Örebro Futsal Club

Nyheter i chipshyllan från Estrella

· Publicerad: 8 april 2014 · 10.15.

Fick en låda med kilovis av chips och snacks skickat till redaktionen från Estrella för en ordentlig genomgång, givetvis gjorde jag det på rätt sätt med fötterna upp, hopkrupen i största, skönaste fåtöljen och ett par kanonfilmer i tv-rutan.

Smaklökarna fick sig en rejäl omgång av det goda, något som jag ska försöka återge till er läsare. Dom chips och snacks jag fått förmånen att testa är nyheter som inom kort kommer finnas i hyllan hos din lokala handlare. Vissa nya sorter andra är återkommande limited editions som är för goda för att avstå.

Annons ▾

Double beef & Union Dessa är dom jag testade sist, trodde det aldrig men det är barbeque rakt igenom, precis lagom kryddade. Du tänder upp grillen en sommarkväll, köttet ligger på och när du snabbt slår om på biten så sprider sig doften som får vilken granne som helst att kolla ut ”vem grillar”

En överraskning av godhet i påse – 4.5 pluspoäng av 5 möjliga.

Grill & Vitlök Grillchips är gott, ofta kanske lite starkt av lök, men klassiskt i chipsköpet. Vitlök så gott i maten, mycket ska det vara så smaken tas upp. Chips med dessa blandningar kan aldrig vara fel. Testpanelen jag hade med mig svarade, det får gärna vara en aning mer av vitlökssmaken. Samtidigt står jag i andra änden av rummet och det trycks in chips efter chips.

Denna kombination var inte fel, grillchipset lever vidare – 4 pluspoäng av 5 möjliga.

Ostbollar Gouda Jag var lite rädd att den skulle ha den där starka ostsmaken, men jag hade så fel, så fel. Dessa är min favorit i ostbåge/ostbollar kategorin eftersom den var precis så lagom mild som jag vill ha dom, kändes som påsen tog slut direkt. Det är hög ”mulfaktor” på denna, gräver i påsen, en näve in i munnen och så fortsätter det tills den är slut.

En favorit bland bollar och bågar – 4.5 välförtjänta poäng av 5 möjliga.

Västkustchips mild lök Påsen man håller i känns lite rejäl och lyxig, lite mindre i storlek och mängd. Ja lite lyxigt och man vet att något extra i påsen väntar. Jag tog mig en rejäl sniff i påsen när jag öppnade, detta kommer bli nåt extra det vet jag.

Det första jag märkte var lite mer tuggmotstånd och salt. Löksmaken var mild som det stog på påsen. Så började jag tänka till, trycka till på paus. Salt är ju för tusings västkusten, tillsammans med löken så kändes det som jag förstog tanken bakom chipset. Det kommer bli en av alla favoriter på hyllan, helt säker…

Som en semestertripp till kusten – 4 starka poäng av 5 möjliga.

Sour Cream & Cheese Finräfflade chips som faktiskt har smak av ost och mindre sour cream. Denna snålar jag på och ingen får peta på påsen, funderar på bankfack. Lite osäker om den finns i butiken, men när den gör det så kommer den få följa med hem på filmkväll. Ska du ha chips och bjuda på så glöm inte denna i skålen.

En uns av ostsmak på chipset, yum – 4.5 poäng av 5 möjliga.

chipstest-estrella

FIKK - För att alla behövs
Läs också