Örebro Futsal Club

NEMIS intar Metallsvenskan 2014 i Örebro

· Publicerad: 28 april 2014 · 20.35.

Studiefrämjandets scen för oetablerade artister, NEMIS intar Metallsvenskan 2014 i Örebro. Nu kan vi presentera de fem akter som får chansen att lira på festivalen som blandar hårdrock med fotboll.

Banden som spelar på Nemis är:

Annons ▾

Trakdor
2008 startades TRAKDOR och gjorde sig snabbt ett namn lokalt hemma i Sundsvall. Detta trots att de fyra inte riktigt hittat sitt uttryckssätt. Nu har dock TRAKDOR hittat sitt sound och är nu ett band att ta på största allvar!

Den självbetitlade debuten är hård rock när det luktar allra bäst. Den artonde december 2013 släpptes plattan, via alla etablerade streamingtjänster och downloadsidor.

Inferior
Inferior har ett mål – att ta en plats bland de riktigt stora banden inom metalvärlden. Inferior levererar stenhård thrash metal kryddat med inslag av döds. Alltsammans tight och välspelat. De är nu ivriga att ta för sig och visa hur de tycker att metal ska låta.

Bandet startade 2006 och har sedan dess släppt en uppsjö av demos fram till den första fullängdaren “Unsoiled” som kom ut i april 2013.

Bandet jobbar just nu med nytt materialet till nästa skiva och i oktober reser de över Atlanten för att turnera i Mexico och USA. Det blir en intensiv turnéplan med spelningar från Mexico City till Los Angeles.

Imber
Imber från Stockholm har sedan starten 2009 byggt upp ett rykte om sig att vara ett fruktat liveband via spelningar och turnéer i Sverige och Europa. Första släppet 2012 innebar EPn ”The Breaking Point” som följdes av enbart hyllande recensioner, med beskrivningar som: ”Tunga riff, avgrundsvrål och svängiga melodier. Bandet Imbers debut-EP The Breaking Point får det gamla metalhjärtat att dunka snabbt och lockar till mersmak.”

The Dead And Living
Armageddon, apokalyps, tromboner och basuner. Dekadensorkestern The Dead And Living skrider fram bland omkullvälta gravstenar, spindelväv och dammiga trägolv.

Debutalbumet DECADANCE (Lightning Rec) uppmärksammades som ett av 2010 års bästa album bland skribenternas årslistor i Close Up. Uppföljaren THE LAST MEN STANDING (Lightning Rec) likaså i Sweden Rock Magazine 2013.

Astrophobos
Kompromisslös och klassiskt skandinavisk black/death metal är vad Astrophobos levererar. Debut epn släpptes 2010 och i januari 2014 släpptes uppföljaren ”Remnants Of Forgotten Horrors” på Triumvirate Records.

FIKK - För att alla behövs
Läs också