Örebro Futsal Club

Växjö plockade ner Örebro på jorden igen

· Publicerad: 15 mars 2015 · 21.22.

Idag spelades den andra matchen i slutspelsserien mellan Örebro och Växjö. Örebro som vann den första med 2-3 efter att ha hämtat upp ett underläge med 2-0. En historisk seger i en historisk match, även idag skulle det skrivas historia då det här var den första slutspelsmatchen någonsin i ishockey för Örebro.
Om nu någon vill komma ihåg den här matchen är en annan fråga. Växjö skulle inte upprepa samma misstag från första matchen och spelade betydligt bättre idag. I andra perioden gick de på knock och kunde totalt spela ut mot ett blekt Örebro. Slutresultatet skrev till 2-5 för gästerna som nu kommer ha fördel av hemmaplan i nästa match.
Första perioden
Matchen började i ett rasande tempo i ett kokande Behrn Arena. Växjös Rhett Rakhshani fick tidigt en chans att ge gästerna ledningen men Julius Hudacek räddade. Efter den första avblåsningen tappade matchen en fart och Växjö kunde sätta press på Örebro som förvarade sig bra.
Gästerna fick även ett powerplay ca 8 min in i perioden. Precis som i den förra matchen var det en onödig puck-ut utvisning. Den här gången var det Daniel Viksten som var förövaren. Men Växjö fick ingen utdelning och drog själva på sig en utvisning. Fast Örebro lyckade inte de häller ta vara på 5 mot 4 läget.
Växjö fortsatte att ha spelövertag och mot slutet av perioden etablerade de spel i Örebros försvarszon. De radade upp chanser mot Husacek som tillslut inte kunde stå emot, efter en hård fight framför målet kunde Robert Rosén peta in 0-1 till gästerna. Det blev även periodresultatet.
Andra perioden
Även andra perioden fick en tempo hög inledning. Örebro såg vassare och skapade flera bra chanser, men tyvärr avbröts spelet av att Martin Johansson drog på sig en slashing-utvisning. 17 sekunder in i boxplay drog Johan Motin på sig en ny utvisning. Gästerna fick ett 5 mot 3 läge som Örebro inte klarade av då Robert Rosén satte 0-2 bakom Hudacek.
Örebro gav inte upp och försökte få till en reducering, men deras målchanser uteblev och det var Växjö som visade upp både styrka och bättre spel i anfallszonen. Rhett Rakhshani kunde öka på ledningen för gästerna till 0-3 efter en fantastiks prestation av laget.
Växjö drog inte ner på tempot och efter ett tamt ingripande från Örebros backar kunde Jeff Tambellini pilla in 0-4 bakom Hudacek. Vid den här ställningen hade gästerna tagit helt kommandot över matchen och Örebro såg både uppgivna och förvirrade ut.
Men Josh Hennessy i Växjö åkte mot slutet av perioden ut för slashing, det kom lägligt för hemmalaget som förvaltade powerplay väl när Daniel Viksten sköt in 1-4 målet bakom Cristopher Nihlstorp. Målet tände Örebro som avlutade perioden i ett högt tempo, ett till mål hade varit bra för matchen men gäster höll undan och kunde gå till pausvila med 1-4.
Tredje perioden
Tredje perioden fick inte samma intensiva start som de två tidigare. Örebro gick för en reducering och var riktigt nära men Nihlstorp räddade. En av matchens giganter var Noah Welch som hade bidragit med sitt fysiska spel, i början av tredje sänkte han Örebros Anders Eriksson med en bra tajmad tackling.
Ca 5 min in i perioden fick Örebro ett powerplay, man skulle egentligen haft ett spel 5 mot 3 då Welch gav Martin Johansson en rak höger men domaren friade konstigt nog. Växjö lyckades även döda Örebros powerplay.
Skärpan i powerplay saknades vid flera tillfällen under matchen, för vid mitten av perioden fick hemmalaget ytligare en chans i 5 mot 4 utan att de fick någon utdelning. Och det skulle även inte ta slut där, men ca 5 min kvar av matchen fick hemmalaget en möjlighet till i powerplay.
Den här gången tog man ut Hudacek för att spela med 6 mot 4, och den här gången gav det utdelning när Brian Willsie styrde in ett skott från Mikko Lethonen. Målet gav Örebro energi som gick för en till reducering, de tog åter en gång ut Hudacek för att få en extra utespelare.
Men det slutade med att Nick Johnson satte en puck i det öppna målet, Örebro kom aldrig närmare än till 2 gjorda mål och slutresultatet skrevs till 2-5 och Växjö hade kvittera slutspelsserien mot Örebro. Nästa match spelas på tisdag den 17 mars.

Text: Martin Avdahl MavFoto

Annons ▾

FIKK - För att alla behövs
Läs också