Örebro Futsal Club

Örebro spelade bra men förlorade i Sudden death

· Publicerad: 17 mars 2015 · 21.46.

Tisdagskvällen spelades den tredje matchen i slutspelsserien mellan Örebro och Växjö. Inför mötet hade bägge lagen delat på var sina bortasegrar, men det var Växjö som i det senaste mötet visade vilken kapacitet laget har.

Örebro hade svårt att komma till spel och framför allt har Växjö lyckats neutralisera Derek Ryan. Inför kvällens match hade Kenta även bänkat Jared Aulin. Kanadensaren som hade fram till idag spelat fyra säsonger i Örebro och är en stor profil i laget.

Annons ▾

Första perioden
Den tredje matchen fick inte samma tempofyllda start som de två tidigare, Örebro såg ’å andra sidan mer stabila ut än vad de gjort under förra matchen, efter ungefär fem minuters spel hade varken Örebro eller Växjö skapat några farliga målchanser.

Runt tolv minuter in i perioden fick Örebro ett powerplay, precis som i de tidigare matcher var det en puck-out utvisning, men den här gången var det hemmalagets Noah Welch som fick åka och sätta sig.

Örebro fick ingen utdelning och nästa direkt efteråt kunde Växjö kontra med tre spelare mot en ensam Örebro back, men Julius Hudacek stod i vägen.

Även hemmalaget skulle få ett powerplay i den första perioden då Johan Motin åkte ut för roughing. Men Växjö kunde inte häller ta vara på sitt powerplay utan perioden slutade 0-0 och inget av lagen hade egentligen tagit kommandot i matchen.

Andra perioden
I början av andra perioden drog Örebros Martin Johansson på sig en utvisning för boarding. Men även den här gången fick inte hemmalaget någon utdelning i sitt fem mot fyra spel. Örebro visade även bra attityd i början av andra perioden. Dom har vid de tidigare matcherna varit dåliga i just andra delen av matchen.

Örebro såg betydligt hungrigare ut i matchen än vad hemmalaget gjorde. Örebro åkte skridskor och fick upp farten vilket gav resultat när Daniel Viksten blev fasthållen av Teemu Laakso. Gästerna visade upp fart och kreativitet i spel fem mot fyra, fast Växjö försvarade sig bra och lyckades döda utvisningen.

Mot slutet av perioden fick Växjö en tekning i Örebos zon som de vann, Welch la in ett skott på mål nästan styrdes in i målet bakom Hudacek. För hemmalaget var det här perioden bästa chans då Örebro hade dominerat spelet.

Det blev ett rafflande avslut på period där både Örebro och Växjö fick bra lägen att ta ledningen. Men precis som första perioden gick lagen till pausvila med 0-0 på match tavlan.

Tredje perioden
Precis som tidigare stod matchen och vägde i början av tredje perioden. Växjö höjde sitt spel och började sakta med säkert skapa allt fler farliga målchanser. Tomi Kallio lämnades helt fri framför Hudacek men finländaren fick aldrig någon bra träff på pucken.

Hemmalaget hade kommit igång och skapade flera bra lägen och målchanser, men Örebro och Marcus Weinstock skulle hjälpa Växjö på traven när han helt opressad skickade ut pucken över sargen. Återigen drog Örebro på sig en puck-out utvisning.

När det var ca 3 min kvar av period tre fick Örebros finska kedja ett jätteläge att göra mål. Men pucken ville inte i in. Matchen kunde inte avgöras efter fulltid och det stod fortfarande 0-0 när den tredje perioden var avklarad.

Sudden Death
De tog ungefär tre minuter för matchen att få ett avgörande och det var hemmalaget Växjö som gick segrande ur striden. Jeff Tambellini sköt in en puck som gick via stolpen ut i gapet till honom. Hudacek blev ställd och kunde inte rädda skottet.

Örebro gjorde sin bästa match hittills i slutspelet men kunde inte besegra Växjö. I slutendan var det ett slumpskott som avgjorde kvällens match då Josh Hennessy bara slängde in pucken mot mål.

På torsdag är det dags igen för en ny match, då måste Örebro vinna. Man kan ta med sig spelet från ikväll, men det stora problemet är att man inte fått igång Derek Ryan, SHL: MVP.

Text: Martin Avedal – Mavfoto.com

Läsarbild Manne Duberg

FIKK - För att alla behövs
Läs också